En flott søndag på Folkenborg museum

I strålende solskinn strømmet store og små til Folkenborg på søndag, for å være med på årets «Barn og dyr».  Hundrevis av mennesker fikk oppleve husdyr på nært hold. Oremosenteret i Rakkestad viste fram rødkoller og telemarksfe og Askim kaninavlslag hadde med kaniner. Familien Grepperud fra Spydeberg hadde både med hest som trakk vogn og en som sto på … Fortsett å lese «En flott søndag på Folkenborg museum»

Odd Skullerud og Anne Langsholt Apaydinli på Folkenborg museum

Anne Langsholt Apaydinli flyttet som barn med familien sin fra Norge til USA. Fram til 2001 bodde hun i Illinois. Nå bor hun og ektemannen Odd Skullerud på Onsøy. Hun lager bilder preget av kjærlighet til norske bunader, søljer og mønstre fra gamle veggtepper, satt inn i landskapet som kjennetegner vår del av landet. Bildene har ofte fabulerende … Fortsett å lese «Odd Skullerud og Anne Langsholt Apaydinli på Folkenborg museum»

Asbjørn Strøm – utvalgte kunstverk

Ny utstilling på Folkenborg museum: Asbjørn Strøm – utvalgte kunstverk Asbjørn Strøm har betydd mye for billedkunsten i Østfold. Han har hjulpet og oppmuntret utallige unge mennesker som har ønsket å arbeide med tegning og maleri. Hallvard Haugerud fra Hærland er av dem. Selv begynte Strøm tidlig med tegning og maling, og ble opptatt som elev ved … Fortsett å lese «Asbjørn Strøm – utvalgte kunstverk»

Finn fram på Folkenborg Museum

Folkenborg er et friluftsmuseum, med tilflyttede hus fra Indre Østfold-regionen. I kartet over kan du gjøre deg kjent med friluftsmuseet og lese mer om bygningene. Klikk på ikonene for å åpne informasjonsvinduet. Klikk deretter utenfor vinduet, hvor som helst på kartet, for å lukke. Folkenborg museum ligger i et område preget av lange historiske linjer. Det … Fortsett å lese «Finn fram på Folkenborg Museum»