Studenter lager film

Tre bachelorstudenter fra Høgskolen i Østfold vil bruke 2/3 av det siste semesteret i utdanningen på å lage en film i samarbeid med Halden historiske Samlinger. Filmen skal fortelle om hendelsene som fant sted i Fredrikshald sommeren 1716. Dette året inntok svenske tropper byen for å beleire Fredriksten festning. Angrepet mislyktes, men byen ble brent ned. … Fortsett å lese «Studenter lager film»

Det ble jul på Rød

Søndag 6. desember holdt Rød herregård i Halden åpent for publikum med julepyntet ballsal og konsert med Blåsekompaniet. Denne gangen fikk publikum utforske herregårdens mange rom på egenhånd, noe som tydeligvis var populært. Drøye 100 mennesker var innom herregården i løpet av søndagen – det er et tall vi er meget godt fornøyd med! Se … Fortsett å lese «Det ble jul på Rød»

Publikum har kåret sin Halden-gjenstand!

En overraskende, men verdig vinner! De besøkende i jubileumsutstillingen «Vi, de privilegerte» har talt. Katalognr. 326 Jakke, hjelm og solbriller er trolig ikke en gjenstand de fleste vil forbinde med en historisk museumsutstilling. Like fult formidler den en svært viktig del av vårt samfunns nære historie om ungdomskultur. Gjenstanden har blitt lånt ut til museet av Clas Lucy Eriksen, også kjent … Fortsett å lese «Publikum har kåret sin Halden-gjenstand!»

Tidenes trilletur med smilefjes

Suksessen med gjester som forteller om en selvvalgt gjenstand fra utstillingen fortsetter. Sist søndag trakk museumsdirektør Gunn Mona Ekornes og Knut Nærum en stor skare interesserte gjester som humret seg gjennom den tankesporende og kåserende stilen med gjenkjennende nikk. Publikum ble ikke skuffet, og fikk høre om en dukkevogn og om Spare-Per. Gunn Mona Ekornes … Fortsett å lese «Tidenes trilletur med smilefjes»

Aase Johanne fortalte om sine juveler

På søndag var Aase Johanne Larsen gjest i museet på Fredriksten festning. Hun har bidratt med flere gjenstander til utstillingen Vi, de priveligerte? Hun fortalte i hovedsak om to av de 350 publikumsgjenstandene i utstillingen. Knyttet til Aase Johanne Larsens gjenstander var det mye interessant familiehistorie. Aase bidro til å levendegjøre utstillingen og Halden-historien ved å dele sine … Fortsett å lese «Aase Johanne fortalte om sine juveler»