Studenter lager film

Tre bachelorstudenter fra Høgskolen i Østfold vil bruke 2/3 av det siste semesteret i utdanningen på å lage en film i samarbeid med Halden historiske Samlinger. Filmen skal fortelle om hendelsene som fant sted i Fredrikshald sommeren 1716. Dette året inntok svenske tropper byen for å beleire Fredriksten festning. Angrepet mislyktes, men byen ble brent ned. … Fortsett å lese «Studenter lager film»

Publikum har kåret sin Halden-gjenstand!

En overraskende, men verdig vinner! De besøkende i jubileumsutstillingen «Vi, de privilegerte» har talt. Katalognr. 326 Jakke, hjelm og solbriller er trolig ikke en gjenstand de fleste vil forbinde med en historisk museumsutstilling. Like fult formidler den en svært viktig del av vårt samfunns nære historie om ungdomskultur. Gjenstanden har blitt lånt ut til museet av Clas Lucy Eriksen, også kjent … Fortsett å lese «Publikum har kåret sin Halden-gjenstand!»

Stem på årets gjenstand i Halden – siste mulighet

Hva ønsker du at skal kåres til årets gjenstand i Halden? Nå er siste sjanse til å bestemme hvilken av de 350 gjenstandene fra utstillingen Vi, de priveligerte? som best formidler Haldens historie.  Resultatet av avstemmingen vil bli presentert av Gaute Jacobsen, avdelingsdirektør ved Østfoldmuseene Halden historiske Samlinger, i Øvre Magasin på Fredriksten festning ca. kl. 15 førstkommende … Fortsett å lese «Stem på årets gjenstand i Halden – siste mulighet»

Siste «Søndag på museet» og kåring av årets Halden-gjenstand

Førstkommende søndag avslutter vi jubileumsåret i utstillingen «Vi, de privlegerte» ved å kåre årets Halden-gjenstand kl. 15.00. Publikum har talt og vi gleder oss til å kunngjøre vinneren!   Utstillingen har også produsert en «gave» til ordføreren og Haldens politikere. Haldensernes ønsker for fremtidens Halden er nå samlet i en bok og vil bli overrakt ordføreren denne dagen. Direktør ved Halden … Fortsett å lese «Siste «Søndag på museet» og kåring av årets Halden-gjenstand»