Onsdag 9. desember er det igjen kulturkveld på Ørje Brug. Denne gangen er det Fotohistorisk forening som arrangerer sammen med venneforeningen for Haldenvassdragets Kanalmuseum. Tore H. Wiik har nylig utgitt boken «Riksveiene som ble til E18». Tidligere har han utgitt «Riksvei 1 – tapt og funnet». Han vil presentere begge bøkene, med hovedvekt på utviklingen … Fortsett å lese «Kulturkveld Ørje Brug: «Samtidsarkeologisk dykk i Østfolds riksveier – spesielt gamle Riksvei 6»»

Spennende arrangement på Ørje Brug

Haldenvassdragets Kanalmuseum vil i disse dager være arena for noe som aldri har vært gjort før…. Ungdommens Musikk Teater presenterer: Berhard Borges «Døde menn går i land». Radioteateret skal spilles live, med publikum som sitter i små sofagrupper med hver sin radio og skuespillere på scenen. På denne måten kan du gjenoppleve 50-tallets sofa-(u)hygge. Hør, se, føl … Fortsett å lese «Spennende arrangement på Ørje Brug»

Kulturkveld Ørje Brug: Besøk av smed fra Knudsensmia

Onsdag 4. november er det igjen kulturkveld på Ørje Brug. Denne gangen får vi besøk fra Knudsensmia i Mjøndalen. Knudsens øksesmie ble startet i Mjøndalen i 1896 av Karl Henrik Knudsen. Knudsensmia hadde patent på en ny type merkeøkser og var enerådende i Norge på levering av slike økser fra cirka 1920. Behovet for slike … Fortsett å lese «Kulturkveld Ørje Brug: Besøk av smed fra Knudsensmia»

Kulturkveld Ørje Brug: Carsten Tank – den politiske patrisier i Halden i 1814

I Fredrikshald var Carsten Tank (1766-1832) en fremtredende representant for det trelastpatrisiatet som tjente seg rike på foredling og eksport av planker og trelast i perioden 1688 til 1815. Høstens første kulturkveld på Ørje Brug skal omhandle rollen han hadde som politisk aktør i tiden rundt 1814. Førstekonservator og arkivar James Ronald Archer ved Østfoldmuseene … Fortsett å lese «Kulturkveld Ørje Brug: Carsten Tank – den politiske patrisier i Halden i 1814»

Botanisk ekskursjon

Østfold Botaniske forening arrangerer i samarbeid med Østfoldmuseene – Haldenvassdragets Kanalmuseum, en botanisk ekskursjon i området Ørjeelva – Nordre Fort i Marker. Dette området har vakker variert natur med mange uvanlige planter. Tid: Torsdag 20. august kl 18.00 Sted: Oppmøte Haldenvassdragets Kanalmuseum Kontaktperson for ekskursjonen er Ragnar Kasbo, tlf. 69881333/48178614. Les mer om Østfold Botaniske … Fortsett å lese «Botanisk ekskursjon»

«Østfolds vakre bunader» – siste helg i Ørje

På Haldenvassdragets kanalmuseum i Ørje kan du i perioden 23.juni til 12.juli se bunader som er utarbeidet av Østfold Bygdekvinnelag og Østfold Husflidslag, og både de nye, og de tidligere kjente plaggene, med alle varianter, er representert. Utstillingen har blitt til gjennom et samarbeid med de to nevnte organisasjonene, Husflidskonsulenten i Østfold og Østfoldmuseene.  Utstillingen … Fortsett å lese ««Østfolds vakre bunader» – siste helg i Ørje»

Soot-spelet og museumsbesøk på en billett – premiere 27.juni!

En stor begivenhet i Ørje i sommer blir spelet om Engebret Soot som har premiere 27. juni i sluseamfiet på Ørje Brug. Engebret Soot er også  svært sentral i Kanalmuseets utstillinger, så kombinér gjerne spel med et museumsbesøk for billetter til spelet inkluderer også inngang til Haldenvassdragets Kanalmuseum. I hovedrollene finner du bl.a Dennis Storhøi, Alexander … Fortsett å lese «Soot-spelet og museumsbesøk på en billett – premiere 27.juni!»