Vakre tekstiler fra Trøgstad bygdemuseum

Fellesmagasinet på Trollull tar ikke bare imot gjenstander fra Østfoldmuseenes avdelinger men også fra de såkalte ubemannede museene i Østfold. Sistnevnte er de mange bygdemuseene som drives av engasjerte frivillige. Et av disse museene er Trøgstad bygdemuseum. Der er de så heldige å ha en rikholdig og variert samling av tekstiler, som omfatter alt fra … Fortsett å lese «Vakre tekstiler fra Trøgstad bygdemuseum»

Ledig vikariat som gjenstandskonservator

Interesse for nyere tids kulturhistoriske gjenstander? Østfoldmuseene avd. Museumstjenesten søker en vikar i 100 % stilling som gjenstandskonservator for nyere tids kulturhistoriske gjenstander. Vikariatet gjelder fra 1. mars 2016 til 31.12.2016, med mulighet for forlengelse.  Stillingen er en del av fellestjenesten for samlingsforvaltningsarbeidet i Østfoldmuseene. Arbeidsoppgaver: Drifte varmekammeret på Trollull fellesmagasin Rådgivning i forebyggende konservering til … Fortsett å lese «Ledig vikariat som gjenstandskonservator»

En fotografs hverdag i Østfoldmuseene v/Trollull fellesmagasin.

Østfoldmuseene besluttet i forbindelse med realiseringen av Trollull fellesmagasin at det skulle investeres i et profesjonelt studio og ansettelse av fotograf. Studioet ble bygget, fotograf ansatt, og siden det har mange av museumsgjenstandene fått sole seg i glansen av studiolyset og lyden av lukkeren som fanger øyeblikket og foreviger gjenstanden for kommende generasjoner. Det har vært fotografert alt fra … Fortsett å lese «En fotografs hverdag i Østfoldmuseene v/Trollull fellesmagasin.»

Mange tok turen til Trollull fellesmagasin!

I 2003 ble stålullproduksjonen ved Trollull A/S lagt ned. I 2012 åpnet Østfoldmuseenes fellesmagasin Trollull dørene i det gamle fabrikkbygget, og 26. og 27. august 2014 kunne publikum se hva vi jobber med bak de vanligvis låste dørene. Vi var spente på om noen ville komme å se på det flotte magasinlokalet vårt, og etter … Fortsett å lese «Mange tok turen til Trollull fellesmagasin!»

Nå kan du besøke fellesmagasinet vårt i Mysen

Tirsdag 26. august og onsdag 27. august åpner vi dørene for publikum i form av omvisninger. Disse finner sted tirsdag 26. august kl 10.00 og 12.30 og onsdag 27. august kl 15.00 og 17.00.  Gratis adgang! Østfold fylkeskommune kjøpte den gamle stålullfabrikken Trollull i Mysen i 2004. Et spleiselag mellom stat og fylkeskommune gjorde det … Fortsett å lese «Nå kan du besøke fellesmagasinet vårt i Mysen»

Kurs i insektsanering

Tekst: Randa Arntzen, Østfoldmuseene – Museumstjenesten 5.desember 2013 var de ubemannede museene i Østfold invitert på et par timers kurs i insektsanering. Tema var «Insektproblematikk i samlingene». De ubemannede museene er hovedsakelig bygdemuseer som drives av frivillige, og deres samlinger består av lokalhistoriske bygninger og gjenstander. Kurset ble avholdt i Halden historiske samlingers bygning, Bomuldspinneriet, … Fortsett å lese «Kurs i insektsanering»