Mange tok turen til Trollull fellesmagasin!

I 2003 ble stålullproduksjonen ved Trollull A/S lagt ned. I 2012 åpnet Østfoldmuseenes fellesmagasin Trollull dørene i det gamle fabrikkbygget, og 26. og 27. august 2014 kunne publikum se hva vi jobber med bak de vanligvis låste dørene. Vi var spente på om noen ville komme å se på det flotte magasinlokalet vårt, og etter … Fortsett å lese «Mange tok turen til Trollull fellesmagasin!»

Nå kan du besøke fellesmagasinet vårt i Mysen

Tirsdag 26. august og onsdag 27. august åpner vi dørene for publikum i form av omvisninger. Disse finner sted tirsdag 26. august kl 10.00 og 12.30 og onsdag 27. august kl 15.00 og 17.00.  Gratis adgang! Østfold fylkeskommune kjøpte den gamle stålullfabrikken Trollull i Mysen i 2004. Et spleiselag mellom stat og fylkeskommune gjorde det … Fortsett å lese «Nå kan du besøke fellesmagasinet vårt i Mysen»

Reoler til Fellesmagasinet Trollull

Mandag 23.april kom den første traileren med reolkomponenter til Fellesmagasinet Trollull. Innholdet i lasten var gulvskinner og gulvplater, og montasjen av reolsystemene kunne endelig starte! Magasinene innredes med spesialtilpassede reoler, og disse skal romme de mange kulturhistoriske gjenstandene i Østfoldmuseenes samlinger som per i dag er lagret på loft og i kjellere ved museene.

Besøk fra Tsjekkia og Riksantikvaren i Østfoldmuseene

Moss by- og industrimuseum og Trollull hadde torsdag 16. februar besøk av en delegasjon fra The National Heritage Institute i Tsjekkia og Riksantikvaren. Foranledningen til besøket er at begge institusjonene deltar i et EØS-prosjekt som omhandler industriell kulturarv med fokus på formidling og sosio-kulturelt aspekt. I delegasjonen fra Tsjekkia deltok: Miloš Matěj – The National … Fortsett å lese «Besøk fra Tsjekkia og Riksantikvaren i Østfoldmuseene»

Fellesmagasin i Oslo – på Trollull-besøk

I november hadde  Østfoldmuseene gleden av å være vertskap for en gruppe fra prosjektet Fellesmagasin i Oslo.  Østfoldmuseene har nettopp opprettet sitt fellesmagasin, Trollull, og den tilreisende gruppen fikk derfor se de flotte magasinene,  samt mottaket, varmekammeret, rengjøringsrom, foto og registreringsrom. Det ble til og med tid til lunsj og en faglig prat. De besøkende … Fortsett å lese «Fellesmagasin i Oslo – på Trollull-besøk»