Mange tok turen til Trollull fellesmagasin!

I 2003 ble stålullproduksjonen ved Trollull A/S lagt ned. I 2012 åpnet Østfoldmuseenes fellesmagasin Trollull dørene i det gamle fabrikkbygget, og 26. og 27. august 2014 kunne publikum se hva vi jobber med bak de vanligvis låste dørene.

Vi var spente på om noen ville komme å se på det flotte magasinlokalet vårt, og etter fire omvisninger og 33 besøkende var vi godt fornøyd med arrangementet. Spesielt hyggelig var det å få besøk av noen av de av de tidligere ansatte ved Trollull A/S. De kunne fortelle om store forandringer på bygningen, både utvendig og innvendig. Enkelte ting var likevel som før. I verkstedet er det gjort minimale endringer og man kan lett mimre tilbake til dengang Trollull A/S var en av de største produsentene av stålull.

Publikum fikk informasjon om samlingsforvaltningsarbeidet i Østfoldmuseene og de fikk se en film om innflyttingen av helgenhodet fra 1400-tallet. Etter dette var det omvisning i det nyoppussede lokalet, samt en kort innføring i arbeidshverdagen vår på Trollull fellesmagasin. Til slutt viste vi stolt frem magasinene, og hvordan vi oppbevarer og arbeider med gjenstandene når de ikke er på utstilling. Her fikk de besøkende et gjensyn med det ferdig konserverte helgenhodet, trygt plassert i klimastyrte magasin.

Omvisning i mottaket
Foto: Øyvind Andersen – Østfolodmuseene