Juleverksted og førjulshygge på Folkenborg

Foto: Ingrid Brødholt
Mia og Synne Degnes fikk litt hjelp til å kjevle ut pepperkakene, og smakte litt på deigen for å sjekke peppermengden. Foto: Ingrid Brødholt

Søndag 29. november var det liv og røre på Folkenborg museum. Små og store koste seg med juleverksted og risgrøt, og småkaker i Historielagets kafé i Narvestadbygningen.

Været var ikke av det beste denne morgenen, men innen museet åpnet hadde vinden nesten gitt seg og sola tittet fram.

Foto: Ingrid Brødholt
Været så truende ut på morgenen, men det ble en riktig fin dag. Foto: Ingrid Brødholt

Inne i Hagahuset var det juleverksted. Der ble det rullet honninglys, tovet epler og frosker, flettet julekurver, bakt pepperkaker og laget nellikappelsinkalendere. Noen av barna visste ikke hva en nellikappelsin skulle brukes til, så da var det godt å ha foreldre og besteforeldre som kunne forklare.

I Gutustua ble det bakt flatbrød, og stekt deilige krumkaker på svartovnen. På Husmannsplassen duftet det nydelig fra de nystekte brødene og laupene i bakerovnen.

Det var mange som ville kjøre en tur med hest og vogn, så hesten fikk gått mange turer over tunet. Sauene i fjøset syns nok det var hyggelig med besøk av alle barna som var inne for å lete etter smånissene.

Det var godt å komme inn og varme seg innimellom, med varm risgrøt i Museumslåven og småkaker og kaffe i Narvestadbygningen. I Narvestad sto også juletreet, og mange var med på juletregang da det begynte å bli mørkt ute.

Vi som jobber på Folkenborg museum ønsker å takke alle som var med denne dagen, både frivillige og publikum, for en riktig hyggelig dag!

God advent!