Posts Tagged ‘avis’

Grunnlovsmagasinet distribueres lørdag 22. februar

fredag, februar 21st, 2014
Forsiden av Grunnlovsmagasinet.

Forsiden av Grunnlovsmagasinet.

Lørdag 22. februar vil abonnenter av Amedias aviser i Østfold motta Grunnlovsmagasinet som bilag til avisen – et magasin det er verdt å ta vare på.

Oppdatert 24.02.2014 – Grunnlovsmagasinet er nå tilgjenlig digitalt for nedlasting ->>

Grunnlovsmagasinet inneholder historiske artikler om Østfolds særstilling i 1814, samt en kalender med oversikt over hvordan jubileet markeres i hele Østfold gjennom 2014. Og det skjer mye!

Østfoldmuseene har levert innhold til magasinet. Arrangementer i Østfoldmuseenes regi omtales også.

Se oversikten over Østfoldmuseenes arrangementer her ->>

Se oversikten over alt som skjer i Østfold her ->>

Utstillingsåpning og lansering av ny nettside

fredag, februar 10th, 2012

Fredag 10. februar 2012 åpnet utstillingen Vi ringer paa – og træder ind ved Moss by- og industrimuseum. Åpningen av jubileumsutstillingen markerte at det på dagen var 100 år siden Moss Socialdemokrat/ Moss Dagblad ble utgitt første gang. Museet var meget godt besøkt, og de frammøtte fikk blant annet møte åtte av avisens tidligere redaktører.

Avdelingsleder Morten Skadsem ved Moss by- og industrimuseum ønsket publikum velkommen før generalsekretær og sekretariatsleder i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold foretok den offisielle åpningen av utstillingen.

Mossdagblad.no vekkes til liv igjen

mossdagblad.no vekkes til liv igjen.

mossdagblad.no vekkes til liv igjen.

Siste utgivelse av Moss Dagblad var 31. mars 2009, men i anledning utstillingsåpningen lanseres nå et nettsted dedikert det rikholdige Moss Dagblad-arkivet. På avisens tidligere domene, mossdagblad.no, kan du boltre deg i godbiter – alt fra personportretter til avissider, bilder og videoklipp. Siden administreres av arbeidsgruppa Moss Dagblad – Arbeideravisminner som også har vært en samarbeidspartner i oppbyggingen av utstillingen. Det er mulig å komme i kontakt med arbeidsgruppa gjennom kommetarfeltene på nettstedet. Her kan du lese mer og se bilder fra utstillingsåpningen. Se dessuten bildegalleriet fra åpningen i Moss Avis.

Gikk du glipp av utstillingen i helgen er det likevel ingen grunn til å fortvile. Vi ringer paa – og træder ind kan besøkes i nær et års tid framover.

Moss Dagblad 100 år: «Vi ringer paa – og træder ind»

mandag, februar 6th, 2012
Første utgave av Moss Socialdemokrat

Første utgave av Moss Dagblad, den gang Moss Socialdemokrat, ble utgitt den 10. februar i 1912.

Moss Dagblad 100 år: Vi ringer paa – og træder ind!

Sted: Østfoldmuseene – Moss by- og industrimuseum

Tid: Utstillingsåpning den 10.02.12 kl:14:00

Fredag den 10. februar er det, på dagen, hundre år siden Moss Socialdemokrat/ Moss Dagblad ble utgitt første gang. Avisen var en sentral aktør i byen gjennom flere generasjoner – og det er med stor glede Moss by- og industrimuseum ønsker velkommen til jubileumsutstilling!

Moss Dagblad var byens nummer-2-avis. En sosialdemokratisk avis som kritiserte offentligheten og gjorde noe for lokaldemokratiet.  Avisen var i mange generasjoner et organ for arbeiderbevegelsen. Den preget byen og regionen politisk og sosialt, og den var en viktig arbeidsplass og rekrutteringsarena. Det er mange mediehus rundt om i Norge som har journalister med bakgrunn i Moss Dagblad i sin arbeidsstokk.

Utstillingen er et samarbeide mellom Moss by- og industrimuseum og arbeidsgruppa Moss Dagblad – Arbeideravisminner. Vi ønsker at den skal gi kunnskap om en avis med lang historie i Moss. Samtidig skal utstillingen også være en arena for refleksjon rundt demokratiseringsprosesser og forum for meningsutvekslinger. Som publikum vil du få anledning til kommentere utstillingen!

  •  Åpning ved generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.
  • Servering av edle dråper i glassene, samt noe godt å bite i.

Vi ønsker velkommen til utstillingsåpning fredag 10. februar, klokken 1400!

For mer informasjon, kontakt:

Elisabeth Mysen, formidler; 69 20 52 74  www.arkiv.ostfoldmuseene.no  www.facebook.com/ostfoldmuseene