Posts Tagged ‘byhistorie’

Vollgata i endring

mandag, mai 18th, 2015

DSC_0038

Det nærmer seg sommer og byggestart for museets nye formidlingsbygg. I den forbindelse vil fasaden langs Vollgata slik vi kjenner den endre seg. Olavsgalleriet og Vollgata 10 vil bli revet mens Vollgata 8 og 12 flyttes til det som skal bli et nyopprettet torg på plassen bak Olavskapellet. På den måten vil det bli  gitt nytt liv til gamle hus  på Borgarsyssel Museum, samtidig som et nytt bygg vil være med på å gi  liv til gamle gjenstander.

Prøv vår historiequiz!

fredag, januar 23rd, 2015
Tuneskipet. Fra Vikingskipsmuseets nettsider www.khm.uio.no/tjenester/foto/presse/ Fotograf: Eirik Irgens Johnsen.

Fra Vikingskipsmuseets nettsider www.khm.uio.no/tjenester/foto/presse/
Fotograf: Eirik Irgens Johnsen.

Er du historieinteressert? Eller kanskje bare glad i quiz? Vi anbefaler denne quizen på det aller sterkeste.

Poengsum:  

Din ranking:  

 

Moss bys historie 1-3 bind

mandag, juni 10th, 2013

bildeNå kan du kjøpe alle bind av Moss bys historie i museumsbutikken på Moss by- og industrimuseum til veldig hyggelige priser. Ideelle som gave til den historieinteresserte eller en bypatriot.

Bind 1:   kr 100
Bind 2:   kr 150
Bind 3:   kr 250
Alle 3 bind samlet –  kr. 400.

Send oss gjerne en forespørsel pr epost: postmottak@arkiv.ostfoldmuseene.no

Tidene skifter – byen består

torsdag, september 1st, 2011

Fra utstillingen i Tøihuset Fredrikstad Musuem, foto: Roderick Ewart

Utstillingene i Tøihuset setter fokus på byens utvikling og kulturhistorie. Kong Fredrik II grunnla Fredrikstad i 1567 da byen Sarpsborg be flyttet som følge av mange branner og angrep fra svenskene. Men også i den «nye» byen ble beboerne møtt av ulike utfordringer.

Fredrikstads historie er en fortelling om brann og gjenoppbygging, kreativitet og tilpasningseven – noe som reflekteres i den faste byhistoriske utstillingen «Tidene skifter – byen består». Utstillingen «Liv og død på hospitalet» gir et innblikk i hverdagen hos de fattigste, og viser hvilke hemmeligheter bygrunnen skjuler. Byens håndverkshistorie tas opp i blikkenslagerutstillingne «Blikk for blikk». I tillegg har museet temporære utstillinger.

Spill av film

Se utdrag av den dramatiserte omvisningen