Posts Tagged ‘høst’

Høsttid er museumstid – velkommen inn!

tirsdag, oktober 13th, 2015
også for voksne

Man blir aldri for gammel for lego. Foto: Trine Gjøsund

Vi ser tilbake på en hyggelig høstferie på Moss by- og industrimuseum, der produksjonen var høy, barna var glade, legotårnene høye og melet var fint. Høsten kan by på museumsvær, så ta gjerne med deg barn eller barnebarn og besøk museet. Åpent tirsdag – fredag kl. 11 – 15 og søndag kl. 12 -15

 

 

Lek og lær på museet i høstferien

mandag, september 28th, 2015
Bygg et skip i høstferien! Her er Amandus (4) og Olivia (6) med et bidrag til museets skipsutstilling.

Bygg et skip i høstferien! Her er Amandus (4) og Olivia (6) med et bidrag til museets skipsutstilling.

På Moss by- og industrimuseum ligger mange LEGO-klosser og venter på barn og voksne i høstferien. Her kan dere bygge skip og være med å bygge opp en liten skipsutstilling.

Fra skipsverftet i Moss har skipsnasjonen Norge blitt beriket med seilskip, dampskip og motorskip. Alt fra hvalskøyter til gasstankere har i årenes løp kastet loss fra Moss. I utstillingen M/S «Hadsel» – fra tegnebord til tang og tare kan dere studere flere flotte skipsmodeller fra skipsverftet – og bli inspirert til å bygge egne modeller – av LEGO.Kuletanker 1

Utstillingen Vårt daglige brød er også godt tilrettelagt for barn. Her kan dere male korn på håndkverner, sikte mel, se en film som viser hvordan mølla i Moss lager havregryn og ikke minst – skli i sekkesklia!

Full fart i sekkeslisken. Foto Trine Gjøsund

Full fart i sekkeslisken. Foto Trine Gjøsund

Åpningstider: Tirsdag – fredag. 11 – 15. Søndag: 12 – 15.

Velkommen.

Barn og dyr møtes på Folkenborg museum søndag 8. september

fredag, september 6th, 2013
Barn og dyr på Folkenborg 8. september 2013 Foto: Ingvild Hasle

Barn og dyr møtes på Folkenborg museum 8. september 2013 Foto: Ingvild Hasle

Den andre søndagen i september er det igjen duket for en tradisjonell familiedag på Folkenborg museum. Arrangementet Barn og dyr har vært avholdt på museet i mange år, men er stadig populært. Formålet med dagen er å la publikum kose seg med rømmegrøt, pølser og vafler, og la særlig de minste få hilse på mange forskjellige dyr.

I år kommer det både hester, kaniner, kalver, sauer, høner, ender og gjess. I tillegg blir det kjøring med hest og vogn,  leieridning med ponnier, og framvisning av kaninhopping ved Askim og omegn Kaninavlsforening. Det er mulighet for å låne museets stylter, eller kaste med hestesko, hoppe i høybingen, eller å spinne sin egen tråd på håndtein. På husmannsplassen blir det brødbaking i den gamle bakerovnen og egen fortellerstund for barna. Museumsbutikken er åpen, og Narvestadbygningen er betjent.

I Gutustua kan du kjøpe vafler stekt på svartovnen, og på tunet kan du lære mer om plantefarging. I museumslåven er alle tre etasjer med utstillinger og landbruksmagasinet i kjelleren åpent for alle.

Museet ønsker små og store hjertelig velkommen til en hyggelig dag på Folkenborg!

Åpent fra kl. 12.00 til kl. 16.00. Billetter selges i tunet eller i butikken av våre hyggelige frivillige hjelpere. Voksne kr 40,- barn 0-16 år gratis.

Nb! Museet tar dessverre ikke betalingskort, husk kontanter.