Posts Tagged ‘husdyr’

Jul på Folkenborg

mandag, november 23rd, 2015
Foto: Ingrid Brødholt

Det blir julestemning i stuene på Folkenborg 29. november. Foto: Ingrid Brødholt

Første søndag i advent blir det juleverksted og hygge for store og små i de koselige stuene på Folkenborg museum!

I fjøset kan du hilse på husdyra, og på tunet kan du kjøre med hest og vogn. På Husmannsplassen kan du kjøpe med deg nybakt brød fra bakerovnen, og i Gutustua bakes det både krumkaker og flatbrød. Se juletreet i Narvestadbygningen pyntet slik man gjorde på slutten av 1800-tallet, og bli med på gang rundt treet hvor vi synger de tradisjonelle julesangene.

Foto: Ingrid Brødholt

På juleverkstedet kan barna lage masse fint! Foto: Ingrid Brødholt

I kafeen i Museumslåven kan du kjøpe risengrynsgrøt og saft, og i Narvestadbygningen selges julekaker og kaffe.

På juleverkstedet i Hagahuset kan barna lage fine ting, som kanskje kan bli julegaver? I vår trivelige museumsbutikk på tunet selges blant annet bøker, lokalprodusert honning, 1700-tallsinspirert keramikk, emaljerte kjøkkenredskaper, og ullgarn som kan bli flotte julegaver. Her får du også kjøpt Kjell E. Midthuns koselige nissekort som er laget spesielt for Folkenborg museum.

Juleverkstedet koster kr. 70,- pr. barn.

Foto: Ingrid Brødholt

Kanskje nissen kommer? Foto: Ingrid Brødholt

Arrangementet begynner kl. 13 og varer til kl. 16.30.

Vi ønsker hjertelig velkommen til Folkenborg!

Barn og dyr møttes på Folkenborg museum

tirsdag, september 9th, 2014
Foto: Ingvild Lauvland Høie

Hesten kjørte mange runder med både små og store passasjerer. Foto: Ingvild Lauvland Høie

På søndag fikk barn og voksne møte både sauer, hester, kaniner, kalver og høns på Folkenborg. Mange fant veien til museet denne dagen, og koste seg i høstsola med husdyr, gammeldagse leiker, vafler og rømmegrøt.

Etter en sommer på beite var det på tide for sauene å bli klippet. Arild Johansen demonstrerte klipping med maskin, og fortalte hvor på sauen den beste ulla sitter. Marit Lundeby og Ragnhild Riseng viste hvordan ulla kardes og spinnes på håndtein slik man gjorde i gamledager. Mange barn fikk prøve, og lagde fine armbånd av spunnet saueull.

Klær kan også lages av planten lin, og Hans Kristian Olsen, Wenche Olsen og Gerd Helen Østenstad viste hva som må til for å få laget tråd av lin.

Askim og omegn kaninavlforening viste fram tålmodige kaniner som fikk masse kos i løpet av dagen. På husmannsplassen bakte Karen Elise Hjelle og Hildegunn Svarstad Bruun i bakerovnen, og de gode brødene og laupene var svært populære.

Det var en flott dag, og vi på museet vil få takke alle de frivillige som stilte opp og alle som kom på besøk og gjorde dagen så hyggelig!

Barnas museumsstafett, Folkenborg museum

mandag, juni 6th, 2011
Victoria, foto: Espen Nordenhaug

Victoria, foto: Espen Nordenhaug

På Folkenborg museum kan barn og voksne slappe av og nyte livet på gården en hel dag.

Dette er et perkekt mål for en piknik, og på tunet kan barna gå på stylter eller prøve balansen og kreftene på veltbukken. Vognutstillingen er tilrettelagt for barn, og en natur- og kultursti tar dere med på en rundtur på Folkenborg museum.

På Folkenborg kommer du tett på husdyra våre. Hesten er glad i selskap, og sauene og hønene går ute.

Har du lurt på hva barna lekte med før når de ikke kunne gå i leketøysbutikken? På Folkenborg kan du få lære å lage din egen dukke av gamle kluter og stoffrester! Og, selvfølgelig får du den med deg hjem etterpå!

I uke 30, 31 og 32 er det særlig stas å besøke Folkenborg. Da «flytter» en familie inn i Gutustua midt på tunet.

I denne enkle stua tenker vi oss at en bondefamilie både har sovet, laget mat, spist og arbeidet. Besøker du vår lille familie vil de ta deg med i lek, arbeid og hvile. Har du tid til å stoppe til middagen er ferdig kan du være med å spise med dem også.

Jenta i huset, Victoia, vil ganske sikkert ta deg med for å hente egg og kose med kaninene. Storebroren hennes, Jan Petter, vil lære deg å sage ved, og han er ekspert på å gå på stylter! Barna vil ta deg med for å mate sauene og kanskje må det lukes i kjøkkenhagen. Er ripsen moden kan du lage ditt eget syltetøy, for i den gamle butikken selger vi vafler!

Uansett når du kommer eller hva du velger å bli med på på Folkenborg får du stempel i passet og er med på Barnas museummstafett 2011!

Velkommen til Folkenborg museum!