Posts Tagged ‘Jul på Kystmuseet’

Julemarked på Kystmuseet Hvaler

torsdag, desember 3rd, 2015
Julemarked på Kystmuseet Hvaler. Foto: Knut Sandmo

Julemarked på Kystmuseet Hvaler. Foto: Knut Sandmo

Hvaler Kulturvernforening og Kystmuseet Hvaler inviterer til julemarked og god gammeldags julestemning lørdag 5. desember kl. 12-15. Stuene er pyntet til jul på tradisjonelt vis og innbyr til lun og gammeldags atmosfære. Her får man et innblikk i hvordan man feiret jul på Hvaler i gamle dager. I Emilstua kan du ta del i stenhoggerens julefeiring, og i hovedhuset kan du besøke sjømannsfamiliens julepyntede stue. Enkel bevertning med hjemmelaget og tradisjonsrik julebakst. På låven holder museumsbutikken åpent og det er anledning til å se utstillingen «Velkommen ombord! Sjømenn fra Hvaler forteller».

Tradisjonen tro fylles museumstunet med spennende markedsboder hvor lokale produsenter selger julevarer av alle slag. Midt på markedsplassen er julegranen tent, og det inviteres til gang rundt treet med juletoner fra Hvaler Musikkforening. Ellers vil det være aktiviteter for barn, demonstrering av gamle håndverkstradisjoner, stemningsfull julemusikk og servering av mat og drikke.

Gratis inngang. Parkering kr. 20,-.

Velkommen til hyggelig og inspirerende julemarked i flotte omgivelser på det gamle småbruket på Nordgården på Spjærøy.

 

Julemarked på Kystmuseet Hvaler

fredag, desember 5th, 2014
Julemarked på Kystmuseet. Foto: Knut Sandmo.

Julemarked på Kystmuseet. Foto: Knut Sandmo.

Hvaler kulturvernforening og Kystmuseet Hvaler inviterer til julemarked på museet for femte år på rad. Lørdag 6. desember kl. 12-15 fylles museumsområdet med god, gammeldags julestemning.

Stuene er pyntet til jul på gammeldags vis. Her kan du sette deg ned og kose deg med kaffe og vørterkake/ julekake mens du lærer om jul på Hvaler i gamle dager. I Emilstua er stenhoggerfamilien klar for julefeiring i 1912. I finstua blir vi invitert inn i 1890-tallets julefeiring. Utstillingene på låven holder dessuten åpent. Dette blir siste anledning til å se grunnlovsutstillingen «Norsken, svensken og dansken på Hvaler i 1814».

På tunet selger lokale produsenter sine varer, og her kan du kjøpe både julegodter, julepynt og julegaver. Ellers vil det være aktiviteter for barn, demonstrering av gamle håndverkstradisjoner, gang rundt juletreet, underholdning og servering av mat og drikke. Vi ønsker velkommen til julemarked i stemningsfulle og idylliske omgivelser.

Julemarked på Kystmuseet Hvaler

tirsdag, desember 4th, 2012
Jul i Emilstua. Foto: Paul Henriksen.

Jul i Emilstua. Foto: Paul Henriksen.

Kystmuseet Hvaler og Hvaler Kulturvernforening inviterer til julemarked på Kystmuseet lørdag 8. desember kl. 12 – 16. På det idylliske kombinasjonsbruket på Nordgården er det duket for god gammeldags julestemning. Stuene er pyntet til jul og viser hvordan man tidligere forberedte seg til og feiret høytiden. Juletrærne er pyntet etter tidligere tradisjoner og lokale nedtegnelser. Finstua er pyntet til jul i 1892 og her kan du få et glimt av hvordan man feiret jul på de lokale gårdene og småbrukene på Hvaler på slutten av 1800-tallet.  I Emilstua inviterer stenhoggerfamilien til julefeiring i 1912. Blant mange arbeiderfamilier var det trange økonomiske kår, men de minnes likevel julehøytiden med stor glede. Her kan du også ble i våre gamle julekort og få et innblikk i våre julekorttradisjoner.

Hvaler har tradisjonelt vært en sjøfartskommune og sjømennene måtte gjentatte ganger tilbringe julen på de syv hav, langt fra familienes lune stuer og de forventningsfulle små barn der hjemme. Hvordan var det å feire jula ombord? Feiret man i det hele tatt? Opprettholdt man tradisjonene man var vant til hjemmefra? Vi har laget en liten utstilling om «jula ombord».

Museumstunet vil være fylt med markedsboder denne dagen. En rekke lokale håndverkprodusenter stiller ut og selger sine produkter, så her er det mulighet til å gjøre noen gode julegavekjøp. På tunet vil det også være anledning til å kjøpe både mat og drikke. Det vil være flere aktiviteter for barn i de forskjellige stuene. Barnehagene har dessuten laget en kjempeflott pepperkakelandsby som stilles ut på låven. Museumstunet vil også fylles med heftige jazztoner fra den lokale gruppa Musehogget Tradband. Her er det duket for mange gode opplevelser.

Julemarkedet åpner kl. 12 med gang rundt juletreet på museumstunet der Hvaler musikkforening sørger for stemningsfulle juletoner. Juletreet er pyntet med dekorasjoner fra skolebarn på Hvaler.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig og stemningsfull førjulsopplevelse på Kystmuseet Hvaler!