Posts Tagged ‘Jul på museet’

Julemarked på Kystmuseet Hvaler

torsdag, desember 3rd, 2015
Julemarked på Kystmuseet Hvaler. Foto: Knut Sandmo

Julemarked på Kystmuseet Hvaler. Foto: Knut Sandmo

Hvaler Kulturvernforening og Kystmuseet Hvaler inviterer til julemarked og god gammeldags julestemning lørdag 5. desember kl. 12-15. Stuene er pyntet til jul på tradisjonelt vis og innbyr til lun og gammeldags atmosfære. Her får man et innblikk i hvordan man feiret jul på Hvaler i gamle dager. I Emilstua kan du ta del i stenhoggerens julefeiring, og i hovedhuset kan du besøke sjømannsfamiliens julepyntede stue. Enkel bevertning med hjemmelaget og tradisjonsrik julebakst. På låven holder museumsbutikken åpent og det er anledning til å se utstillingen «Velkommen ombord! Sjømenn fra Hvaler forteller».

Tradisjonen tro fylles museumstunet med spennende markedsboder hvor lokale produsenter selger julevarer av alle slag. Midt på markedsplassen er julegranen tent, og det inviteres til gang rundt treet med juletoner fra Hvaler Musikkforening. Ellers vil det være aktiviteter for barn, demonstrering av gamle håndverkstradisjoner, stemningsfull julemusikk og servering av mat og drikke.

Gratis inngang. Parkering kr. 20,-.

Velkommen til hyggelig og inspirerende julemarked i flotte omgivelser på det gamle småbruket på Nordgården på Spjærøy.

 

Julemarked på Kystmuseet Hvaler

fredag, desember 5th, 2014
Julemarked på Kystmuseet. Foto: Knut Sandmo.

Julemarked på Kystmuseet. Foto: Knut Sandmo.

Hvaler kulturvernforening og Kystmuseet Hvaler inviterer til julemarked på museet for femte år på rad. Lørdag 6. desember kl. 12-15 fylles museumsområdet med god, gammeldags julestemning.

Stuene er pyntet til jul på gammeldags vis. Her kan du sette deg ned og kose deg med kaffe og vørterkake/ julekake mens du lærer om jul på Hvaler i gamle dager. I Emilstua er stenhoggerfamilien klar for julefeiring i 1912. I finstua blir vi invitert inn i 1890-tallets julefeiring. Utstillingene på låven holder dessuten åpent. Dette blir siste anledning til å se grunnlovsutstillingen «Norsken, svensken og dansken på Hvaler i 1814».

På tunet selger lokale produsenter sine varer, og her kan du kjøpe både julegodter, julepynt og julegaver. Ellers vil det være aktiviteter for barn, demonstrering av gamle håndverkstradisjoner, gang rundt juletreet, underholdning og servering av mat og drikke. Vi ønsker velkommen til julemarked i stemningsfulle og idylliske omgivelser.