Posts Tagged ‘tv’

Helt perfekt på Rød herregård

tirsdag, november 3rd, 2015
Innspilling av serien "Helt perfekt" på Rød herregård. Foto: Hilde Marthinsen

Innspilling av serien «Helt perfekt» på Rød herregård. Foto: Hilde Marthinsen

Mandag og tirsdag denne uken har Rød Herregård huset filmteamet til den populære TVNorge-serien Helt Perfekt med stand-up komiker Thomas Giertsen i hovedrollen.

Teamet var på befaring på museet i midten av forrige uke og fant fort ut at stedet var helt perfekt som location for innspilling av en av de kommende episoden i serien, som blant annet handler om rollespill.

Som ansatt har det vært morsomt å se huset fylt med liv og røre, og ikke minst folk i tidsriktige klær. Man kunne nesten få litt følelsen av Downton Abbey i miniatyr, når man møtte butleren i hallen.

Serien ble kåret til beste humorprogram ved Gullruten 2012 og Gullruten 2013. Vi gleder oss til å se denne episoden fra Rød Herregård. Det er flott at museet kan formidles også gjennom TV-mediet.

Det er for øvrig ikke første gang det er gjort filminnspilling her. I 2006 ble den populære NRK-serien Herskapelig med Toppen Beck lagt til Rød Herregård

Bli også med vår egen formidler Kristin Søhoel rundt i huset og hagen i digital form –>

Utstillingen Si det med blomster på NRK Østfoldnytt

torsdag, mai 10th, 2012

1. april åpnet utstillingen «Si det med blomster» på Tøihuset i Fredrikstad. 9. mai hadde NRK Østfold et innslag om denne utstillingen i sin sending av Østfoldnytt. Se innslaget her.

I hundre år eksisterte handelsgartneriet Chr. Hannestad i Fredrikstad. Med sine tre store avdelinger på Trara, Leie og Lisleby var gartneriene ikke bare store og synlige i Fredrikstad-distriktet, men var landets største og et av Skandinavias dominerende gartnerier.

I innslaget møter vi Knut Hannestad som er barnebarnet til grunnleggeren av Hannestad Gartnerier. Han var gartneriets siste eier før det ble nedlagt i 1992. Vi får også møte Antonia Reime ved Fredrikstad Museum som forteller om utstillingen.

SE INNSLAGET HER ->>

Det er Knut Hannestad som har donert arkivet til museet, og nå 20 år etter nedleggelsen kan gartneriets historie gjenoppleves på Fredrikstad Museum. Velkommen til utstillingen i Tøihuset i Gamlebyen.

Åpningstider Tøihuset:
Tirsdag – fredag: kl. 12.00 – 15.00
Lørdag – søndag: kl. 12.00 – 15.00
Mandag: stengt

Østfoldmuseene TV

torsdag, oktober 13th, 2011


Illustrasjon: Espen Nordenhaug. Klikk på logoen over for å laste videospiller.

Lurer du på hvordan Hvalerskøyta Takaka har fått sitt eksotiske navn? Visste du at et av verdens mest kompliserte ur står utstilt på Borgarsyssel Museum? Eller kanskje du vil vite mer om Narvestadbygningen på Folkenborg Museum? Østfoldmuseene har en rekke korte videosnutter og digitale fortellinger som vi ønsker å dele med publikum. Vi har derfor opprettet en side hvor mange av våre produksjoner er gjort tilgjengelig. Arkivet utvides fortløpende.

Ved å klikke på logoen øverst får du tilgang til videoarkivet. Videospilleren gjør det mulig å bla gjennom alle filene, men du kan også sortere filene basert på kategorier ved å klikke øverst på «Alle kategorier». Snurr film!