Østfold 1814 2014. Fotoutstilling i Solbergtårnet

Hankø Badebrygge i Onsøy. Foto: Roderick Ewart.

Fotograf Roderick Ewart ved Østfold fylkes billedarkiv viser 20 fotografier fra vår samtids kulturlandskap i Østfold, som et Østfoldmuseenes mange bidrag til feiringen av Grunnlovsjubileet 2014.

Utstillingen åpnet 8. mai 2014 i Solbergtårnet og er åpen hver dag fram til medio oktober. Solbergtårnet ligger ved E-6 i Skjeberg. (Se nederst på siden  for praktisk informasjon om Solbergtårnet.)

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sollikrysset ved E6 i Tune. Foto: Roderick Ewart.

Østfold fylkes billedarkivs fotograf, Roderick Ewart, reiste høsten 2013 rundt i flere Østfold-kommuner for å fotografere Østfolds landskap slik det ser ut i dag.

Fotografen beskriver prosjektet slik:
«U
tstillingen består av fotografier fra vår samtids kulturlandskap, de gjenspeiler 200 års endring og utvikling. Bildene har fire hovedtemaer som fundament: landbruk, industri, kyst og urban utvikling.

Bildene er framstilt med panorama-virkning for å tilnærme seg det vi oppfatter som helhet i vår visuelle verden. Fortellingen er til stede, men den blir ikke nødvendigvis oppfattet med en gang, siden den er en del av vår hverdag.

Østfoldmuseene feirer grunnlovesjubileet.

Østfoldmuseene feirer grunnlovsjubileet.

Svært få mennesker er fysisk med i motivene, men allikevel er den menneskelige deltakelsen til stede og preger det vi ser. Bildene blir et visuelt stoppested for å legge vekt på innhold som gjenspeiler endringene.»

Utstillingen er en del av Østfoldmuseenes markering av Grunnlovsjubileet 2014 og i samarbeid med Østfold fylkeskommune.

Åpent alle dager fra 8. mai til medio oktober 2014, kl. 9.00 – 21.00.
Solbergtårnet rasteplass ved E6  i Skjeberg, avkjøring 4 (riksvei 110).

Informasjon om Solbergtårnet fra Østfold fylkeskommune >>>>

Velkommen!

View Solbergtårnet in a larger map