Opplev Borgarsyssel Museum med din egen smarttelefon

På Borgarsyssel Museum kan du allerede nå prøve Østfoldmuseenes nye tilbud til formidling ved hjelp av mobiltelefoner. Se video.

Borgarsyssel Museum har et stort friluftsområde med en rekke bygninger som huser interessant og spennende historie. Vi ønsker å gjøre historien mer tilgjengelig for publikum og lanserer derfor en webapplikasjon til smarttelefoner.

Punktene markert med mobiltelefoner markerer hvor det finnes innhold som er gjort tilgjengelig for visning på mobiltelefoner.

Formidling ved hjelp av mobiltelefoner gjør digitalt innhold tilgjengelig til enhver tid. Det utvider åpningstidene på museet og gir deg som besøkende langt større frihet og fleksibilitet.

Der ruinen av St. Nikolas kirke nå ligger har det en gang stått en flott kirke. Har du noen gang lurt på hvordan den så ut? Eller kanskje du lurer på hva Wegnerbrakka opprinnelig ble brukt til? Med Østfoldmuseenes formidlingstilbud på mobiltelefoner har du nå muligheten til å finne ut av dette, mens du befinner deg i de autentiske omgivelsene.

Innhold

Per i dag er det publisert innhold for syv punkter på Borgarsyssel Museum. Disse punktene er St. Nikolas kirkeruin, Wegnerbrakka, Snekkenes, Olavskapellet, utstillingsbygningen (Sørnesuret), Ferjestan/skolestua og Bærbystua. Innholdet er multimedialt med tekst, videoklipp, animasjoner og fotografier. I tillegg kan du lese nyheter og finne ut hva som skjer på Østfoldmuseenes avdelinger og museer.

Hvem er dette for?

Hvem som helst kan aksessere innholdet. Det eneste du trenger er en touchtelefon med innebygget nettleser og tilgang til datatrafikk i ditt abonnement. Husk at kostnader for datatrafikk kan påløpe, avhenging av din abonnementsavtale.

Hvordan bruker jeg dette?

Skilt med QR-koder er plassert på friluftsområdet. QR-kodene er snarveier til innholdet. Foto: Espen Nordenhaug

Ta med deg telefonen neste gang du er på Borgarsyssel Museum. Ved å scanne QR-koder som er plassert på skilt på friluftsmuseet (se kart øverst) får du tilgang til innhold som er relevant for stedet du befinner deg. Dette krever at du har lastet ned en QR-kodeleser til din telefon. Det finnes en lang rekke å velge mellom, men I-nigma er et godt alternativ for både iPhone og Android.

Ønsker du ikke å benytte en QR-kodeleser? Du får også tilgang til innholdet ved å åpne nettleseren på din telefon og skrive inn adressen m.mobilformidling.no. Under «Velg museum» velger du ønsket museum og klikker deg videre.

Ved inngangen til Borgarsyssel Museum vil du finne en plakat med oversikt over punktene for mobilformidling.

Velkommen!

Espen Nordenhaug