skip to Main Content

MindreAlv og leseglede

MindreAlv XV selges med lanseringstilbud kr. 230,-. Gjelder kun 1. desember.

Årets julegavetips MindreAlv XV til salgs for kr. 295,- i museumsbutikken.

Søndag 1. desember lanserte Fredrikstad Museum sin 15. årbokMindreAlv. Den lokalhistoriske godbiten er til salgs i museumsbutikken i Tøihuset i Fredrikstad og koster kr. 295,-. Et flott julegavetips! Under gjengir vi et utdrag fra en anmeldelse av årboka i dagens Helge Solheim i dagens utgave av Demokraten. 

MindreAlv og leseglede

Av: Helge Solheim

MindreAlv er som et bugnende julebord med de mest velsmakende retter. Og gir en herlig rus av leseglede.

Årets utgave er nummer 15 i rekken 0g har du samlet alle i bokreolene har en i sannhet en lokalhistorisk kulturskatt. Og ikke et eneste villedende 0rd når bokkomiteen for Fredrikstad Museums årbok i forordet skriver: «Helt siden begynnelsen i 1982 har årboken bidratt til å få fram ny kunnskap om vår lokalhistorie 0g formidle distriktets mangeartede og rike historie til glede f0r leserne.» Og legger til unødig til beskjedent Vi håper boken faller i smak!

Jovisst gjør den det. Så til de grader velsmakende. Og for de av oss som har samlet alle 15 utgaver, men sliter litt med den fotografiske hukommelse: Et stort pluss for at en i denne siste utgave har et emne- 0g personregister for samtlige årbøker som er utgitt. Snakk om omtanke for leseme. Nye som gamle. Her er det bare å plukke godbiter.

Årets utgave har en spennvidde fra Norges lengstlevende fotballsang – gjett hvilken? – til en snerten artikkel fra museets samlinger: Fra stasstol til dostol. Kort sagt: vår fjeme dasshistorie. Denne artikkel bringer for øvrig Demokraten i et redigert utdrag på sidene 32 0g 33 i dagens utgave. Men kjøp boken slik at du kan lese alle innslag i sin helhet.

Med Tove M. Thøgersen, Erik Skogstrøm, Lisbeth Teistung, Rolf H. Walther, Grethe Borges, Aud Nordgarden Grimstad 0g Petter Ringen Johannessen i bokkomiteen har en alltid forventninger når MindreAlV serveres. Og de blir innfridd til fulle.

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top