Arbeidsuke ved Halden historiske Samlinger

Maria pakker ned keramikk produsert av Arnold Wiig i Halden. Foto: Lillian Nyborg

Hvert år har elever fra 10. trinn i grunnskolen arbeidsuke. Hensikten med denne uken er å gi elevene et lite innblikk i arbeidslivet og kanskje også noen ideer til hva de kan velge av studieretninger etter endt grunnskole.

Maria Elisabeth Putkowski er 15 år og går i 10. klasse ved Hvaler Ungdomsskole. Hun er veldig glad i historie. I arbeidsuken sin ville hun gjerne jobbe med noe som kunne relateres til hennes historieinteresse, og valgte derfor å komme til Halden historiske Samlinger. I uken som har gått har hun fått være med å gjøre flere ulike oppgaver ved museet. Hun har hjulpet til med å pakke ned to utstillinger og hun har vært på befaring vedrørende nytt registreringsrom på Bomuldspinderiet. Som avslutning på arbeidsuken har hun vært med å levere tilbake en nesten 400 år gammel gjenstand som har vært innlånt til en av museets utstillinger.

Maria synes arbeidsuken hos Halden historiske Samlinger har vært lærerik og interessant, og arbeidet her har gitt mersmak. Hun har ikke fått mindre lyst til å studere historie etter denne uken. Hun synes også det har vært hyggelig å møte de ansatte ved HhS.

Vi på museet har hatt stor glede av å ha Maria her, og Maria har gjort et solid stykke arbeid mens hun har vært her. For museet er det fint å kunne vise de unge og håpefulle hva vi driver med «bak kulissene».

Vi ønsker Maria lykke til videre!

Tekst: Lillian Nyborg

Espen Nordenhaug