skip to Main Content

Fotspor viser vei til historien – Ståsted Halden er lansert

Har du lagt merke til de orangegule fotsporene festet på noen av byens fortauer? De viser vei til byens Haldens historie. Ståsted Halden har vi valgt å kalle vårt nye mobilbaserte formidlingstilbud. Opplev Haldens historie med din egen smarttelefon – når du vil, der du er!

Hva er Ståsted Halden?

Ståsted Halden.

Ståsted Halden.

Har du noen gang gått gjennom byens gater og lurt på hvilken historie som skjuler seg bak bygningene? Hadde det ikke vært fint om du kunne få historien formidlet i de autentiske omgivelsene, akkurat når det måtte passe deg? Det er nettopp det som er tanken bak prosjektet vi har valgt å kalle Ståsted Halden.

Ståsted Halden benytter din smarttelefon til å formidle tekst, foto og annet multimedialt innhold.
Da kan du se hvordan bygningenes fasader var tidligere, se gammel arkitektur og motta informasjon som setter dette i en historisk kontekst.

Slik gjør du:

Flyer med informasjon om Ståsted Halden. Klikk for å forstørre.

Flyer med informasjon om Ståsted Halden. Klikk for å forstørre.

Se etter “fotspor” og QR-koder på byens fortauer. Skann disse med en QR- kodeleser*. Du vil bli tatt direkte til innholdet som er relevant for der du står.

eller

Besøk halden350.no/stasted i nettleseren på din mobiltelefon. Her får du tilgang til et kart som viser din nåværende posisjon sammen med punkter som indikerer hvor det finnes innhold. Trykk på punktene for å se mer.

*Forslag til QR-leser: i-Nigma

Vi ønsker med dette tilbudet å utvide den nye byhistoriske utstillingen i Øvre magasin i Fredriksten festning og ta den ut i byrommet.

Se etter fotspor og gjør deg kjent med byens historie!

Les også Halden Arbeiderblads artikkel om Ståsted Halden –>

Hør NRK Østfold radios innslag om Ståsted Halden –>

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top