skip to Main Content

Kunnskapsrike andreklassinger fikk besøk fra museet

Lillian Nyborg, HhS, Østfoldmuseene besøkte Os skole.

Lillian Nyborg fra Halden historiske Samlinger besøkte Os skole og hadde med seg mange spennende gjenstander.

Siden nyttår har 2. trinn ved Os skole arbeidet med temaet steinalderen. De har lært om hvordan menneskene bodde, hva de spiste, hvordan de kledde seg, hva slags våpen og redskap de brukte, hvordan de jaktet og mye mer.

Lillian Nyborg på besøk på Os skole.

Lillian Nyborg på besøk på Os skole.

Os skole ligger i sentrum av Halden og feirer 100 årsjubileum i 2014. I tillegg til å ha jobbet med og gjennomført en fantastisk jubileumsforestilling, har 2. trinn ved Os skole siden nyttår arbeidet med temaet steinalderen. De har lært om hvordan menneskene bodde, hva de spiste, hvordan de kledde seg, hva slags våpen og redskap de brukte, hvordan de jaktet og mye mer.

Anne Grete Hofstad, kontaktlærer i 2 c, kan fortelle at de i tillegg til å lære det teoretiske om steinalderen også har vært ute i Schulzedalen, hvor elevene har fått lage sine egne modeller av stinalderboliger.

Som avslutning på dette temaet fikk 2. trinn besøk fra Halden historiske Samlinger fredag den 3. april. Elevene fikk se et utvalg av steingjenstander museet har i samlingene sine, de fikk se våpen og redskap fra både eldre og yngre steinalder samt steinredskaper av nyere dato. Her fikk de se økser i flint og lokale steinarter, flintdolker og flintsigder, spinnehjul og vevlodd, en pistill og et uferdig emne til noe som trolig skulle bli en kole (oljelampe).

For oss som jobber i museet er det utrolig inspirerende å komme ut til skolene og oppleve engasjerte og ivrige barn. Etter kunnskapen å dømme har elevene ved Os skole virkelig satt seg inn i teamet de har jobbet med.

Elevene i 2 a, b og c ved Os skole har tegnet tegninger inspirert av det de har lært om steinalderen og sendt til museet. Bla i tegningene her:

 

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top