Prisutdeling til designspirer i Moss

Maria Melhus, Danielle Kristiansen og Ronja Jacobsen fikk prisen for den mest crazy idéen. Foto: Trine Gjøsund

8. klassinger fra Bytårnet, Verket og Nøkkeland skoler i Moss stakk av med seieren i den årlige industridesignkonkurransen i Moss. Oppgaven denne gang var å designe en nyskapende og gjerne multi-funksjonell nattbordlampe. Vinnertegningene viser at det ikke har blitt spart på kreativiteten. Moss by- og industrimuseum hadde gleden av å dele ut premier for henholdsvis lureste idé, fineste illustrasjon og mest crazy idé.

Lillian Huynh, Sol Marie Ronæs, Maren Ileby Wessel Fredriksen og Aleksander Haug fra Bytårnet skole stakk av med prisen for den lureste Idéen med «Vaktlampen». Foto: Trine Gjøsund

Det årlige industridesignprosjektet for 8. klassingene i Moss er et samarbeid mellom Den Lokale Kulturelle skolesekken, Østfoldmuseene – Moss by- og industrimuseum og Hareide Design.

Elevene får oppleve et lærerikt foredrag om industridesign av designeren Einar Hareide etterfulgt av omvisning i museet med fokus på lokal industridesign. Deretter blir elevene invitert til å delta i en designkonkurranse.

Anna Gargul, Lili Ho Nguyen og Julianne Lyby fra Verket skole fikk prisen for fineste illustrasjon med sin feminine jentelampe. Foto: Trine Gjøsund.

Som i de foregående årene var det også denne gangen mange elever som deltok i konkurransen og leverte tegninger med fyldige tekniske forklaringer. Juryen, som består av designere i firmaet Hareide Design, fikk en tidkrevende men spennende oppgave.

De tre verdige vinnerteamene er denne gang fordelt på Bytårnet skole, Verket skole og Nøkkeland skole.

Lillian Huynh, Sol Marie Ronæs, Maren Ileby Wessel Fredriksen og Aleksander Haug fra Bytårnet skole stakk av med prisen for den lureste idéen med «Vaktlampen»

Tekst: Trine Gjøsund

Espen Nordenhaug