Ny forestilling på Storedal Kultursenter neste sommer

På Storedal Kultursenter er det planer om en ny og storslagen forestilling neste år. Det er Stiftelsen Storedal Kultursenter, Østfoldmuseene og Litteraturuka Sarpsborg som står bak oppsetningen. Produsent og instruktør er Karl Erik Solgård, mens Jonas Bjerketvedt er lyddesigner og musiker. Skuespiller Terje Strømdahl har hovedrollen.

Her er en liten teaser som ble laget i sommer:

«Fra mørke til lys» er basert på Erling Stordahls eget hørespill med samme tittel, men Karl Erik Solgård har frie hender i utformingen. En smakebit av forestillingen ble vist for et interessert publikum tidligere i sommer. Utdraget av forestillingen vekket stor interesse blant tilskuerne og det er allerede stor interesse for dette spennende prosjektet.  Om finansieringen kommer på plass, vil forestillingen bli å oppleve i det flotte amfiet på Storedal neste sommer.

Terje Strømdahl fikk Heddaprisen i 2001 og ble også nominert til samme pris i 2012.  I tillegg til å ha medvirket i flere filmer og TV-serier, har Strømdahl jobbet mye som skuespiller ved flere teater, blant annet ved Nationalteateret. Han har også virket som regissør. – Som skuespiller holder jeg øynene åpne. Erling var jo blind, men med tankene visker jeg ut det jeg ser, for å tilpasse meg rollen, sier skuespilleren.

Karl Erik Solgård har lang merittliste som instruktør, og var tidligere teatersjef ved Teater Ibsen i Skien.

Foto: Sarpsborg Arbeiderblad