«Söta Bror?» – Siste sjanse til å se utstillingen lør 13. og søn 14. desember!

Velkommen til utstillingsåpning Fredrikstad museum - Tøihuset, fredag 16. mai, kl. 13.00.

Gjenstander fra utstillingen «Söta bror?» på Fredrikstad museum

Fredrikstad Museums grunnlovsjubileumsutstilling  har fått navnet «Söta Bror? – Fredrikstad under svensk okkupasjon 1814/1815″.

Arbeidet med å gjøre Fredrikstad kampklar i 1814 er i virkeligheten en eneste lang historie om klage og mismot. Kildene kan ikke oppvise en eneste fremtredende offiser som trodde på Fredrikstads militære egenskaper.

I utstillingen «Söta Bror?» ser du noen av gjenstandene Østfoldmuseene – Fredrikstad museum har fått låne fra svenske Armémuseum i Stockholm og Nordiska museet, og det er gjenstander som havnet på svenske hender etter krigen i 1814/1815. Bl.a en tromme, en hatt, en fane, en kanon og en medaljong.

I boken «MindreAlv XVI – Mot Fredrikstad!» som selges på museet og i byens bokhandlere, vil du kunne sette deg dypere inn i stoffet om Fredrikstad og 1814-hendelsene. Her gjengir vi Erling Johansens artikkel «Mot Fredrikstad!» som forteller om det svenske felttoget over Hvaler, Kråkerøy og mot Fredrikstad i 1814. Artikkelen er oppdatert med nytt bilde- og illustrasjonsmateriell! I tillegg inneholder boken flere artikler som omhandler Fredrikstad under årene 1814-1815.

Siste mulighet til å se utstillingen er lørdag 13. og søndag 14. desember.
Da har vi åpent fra 12.00 – 17.00 – og gratis inngang.

Velkommen!