skip to Main Content

Asbjørn Strøm – utvalgte kunstverk

Ny utstilling på Folkenborg åpner 3. mars 2015. Asbjørn Strøm stiller ut. Foto: Espen A. Nordenhaug

Ny utstilling på Folkenborg åpner 3. mars 2015. Asbjørn Strøm stiller ut. Foto: Espen A. Nordenhaug

Ny utstilling på Folkenborg museum: Asbjørn Strøm – utvalgte kunstverk

Fra utstillingen. Foto: Espen A. Nordenhaug

Fra utstillingen. Foto: Espen A. Nordenhaug

Asbjørn Strøm har betydd mye for billedkunsten i Østfold. Han har hjulpet og oppmuntret utallige unge mennesker som har ønsket å arbeide med tegning og maleri. Hallvard Haugerud fra Hærland er av dem. Selv begynte Strøm tidlig med tegning og maling, og ble opptatt som elev ved Bjarne Engebrets private malerskole i 1951. Han gikk tre år på Statens Kunstakademi, og da han begynte som lærer tok han kunsthistorie og fikk formell kompetanse som tegning- og formingslærer. Han har deltatt på flere forskjellige utstillinger både separat og med andre, og har vært antatt på Høstutstillingen.

Sommeren 2014 var kunstutstillingen Kulturlandskap i Østfold 1814-2014 Folkenborg museums bidrag til Grunnlovsjubileet. Her ble det blant annet stilt ut en rekke verk av lokale kunstnere, og blant dem var Asbjørn Strøms Fornemmelse av vår i mars (1982). Dette store oljemaleriet var det første publikum møtte idet de trådte inn i utstillingslokalet.

Mange kunne fortelle at de hadde hatt Strøm som lærer på realskolen og gymnaset på Mysen, hvor han jobbet som tegne- og formingslærer i 30 år. Alle hans tidligere elever som var innom i sommer uttrykte et ønske om å få se flere av hans bilder på utstilling. Dette tok vi til etterretning, og kan nå meddele at en egen utstilling med Asbjørn Strøm kan sees på Folkenborg fra 1. til 15. mars.

Utstillingen er åpen søndag til fredag kl. 13-16. Lørdag stengt.

Back To Top