Bunkeren på Borgarsyssel Museum har fått nytt gjerde

Driftssjef Einar Gundersen med hunden Tiny, er svært fornøyd med det nye gjerdet rundt Bunkeren, foto: Siw Nordgård

Det er kanskje ikke alle som har lagt merke til Bunkeren som ligger like utenfor Borgarsyssel Museums gjerde?

Den ligger litt bortgjemt mellom Wegnerbrakka og Borrregård, men den er absolutt ikke bortglemt. Sarpsborg Forsvarsforening har nå besørget et nytt gjerde rundt Bunkeren, slik at det igjen ser flott ut for de som tar turen dit.

Sarpsborg Forsvarsforening var en avgjørende bidragsyter til okkupasjonsutstillingen i bunkeren da den ble åpnet i 1989, og bekostet også den gangen sikkerhetsgjerdet rundt anlegget. Men forurensing og tidens tann hadde nå medført at gjerdet var i dårlig forfatning, og Sarpsborg Forsvarsforening har enda en gang støttet museet ved å sørge for et nytt, flott gjerde til en kostnad av kr. 30.000.-.

Borgarsyssel Museum er meget takknemlig for denne gaven, som i høy grad bidrar til å heve standarden på utstillingsområdet.

Tekst: Siw Nordgård

Hege Hauge Tofte