Bygdedag og nyåpning av Ingaleden

Foto: Ingvild Hasle

Bygdedag på Folkenborg. Foto: Ingvild Hasle

Søndag 31. mai blir det bygdedag på Folkenborg museum!

Det blir ponniridning og kjøring med hest og vogn.

I museumslåven og på tunet blir det salg av rømmegrøt, pølser, is, vafler og kaffe.

Eidsberg bygdekor synger i kafeen.

I museumslåven kan du se kunstutstilling med verker av Odd Skullerud og Anne Langsholt Apaydinli.

Turstien Ingaleden er har fått nye merker og info-skilt, og et nytt kart over turløypa er klar for utdeling. 31. mai vil en gruppe fra Sarpsborg Idrettsråd løpe hele Ingaleden fra Varteig til Folkenborg museum! Føler du deg ekstra sprek kan du bli med på den lange turen, på ca. 34 km.

Vil du spasere deler av Ingaleden, kan du gå fra Eidsberg stasjon til Folkenborg. Denne turen er ca. 5,5 kilometer, og det blir felles start kl. 12 fra stasjonen. Det går gratis buss fra Folkenborg til Eidsberg stasjon i skytteltrafikk fra kl. 12 til 16, slik at du kan komme til Folkenborg, parkere der, ta buss til stasjonen og gå tilbake til museet. Omtrent halve løypa går igjennom skogen, så det er ikke anbefalt å gå med barnevogn. Design og Håndverk-linjen på Mysen VGS har plassert ut noen mystiske skapninger underveis som gjør turen ekstra spennende!

Ordfører Erik Unaas og Inga fra Varteig kommer – kommer du?

Museet er åpent fra kl. 12 til 16.

Velkommen!