skip to Main Content

Gartnerskolen Vea besøkte Østfoldmuseene

Gartner Christine Lande forteller om Middelalderhagen på Borgaryssel Museum. Foto: Espen Nordenhaug

Gartner Christine Lande forteller om Middelalderhagen på Borgaryssel Museum. Foto: Espen Nordenhaug

26. september var elever og lærere fra Vea, Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, på rundtur i Østfold. På reisen besøkte de tre av de flotte hageanleggene vi har i Østfoldmuseene.

Se bilder fra besøket på Borgarsyssel Museum i galleriet under.

Dagen begynte på Storedal Kultursenter, hvor gartner Vidar Krog Kristiansen guidet dem rundt i anlegget. Senteret ble anlagt av Erling Stordahl i 1970, og er bygget på stedet hvor kong Magnus den Blinde ble født. Anlegget er utformet med opphøyde stier og skilt med både taktilskrift og vanlig skrift slik at synshemmede kan bevege seg rundt helt på egenhånd. Les om Sansehagen på Storedal her ->>

Etter besøket på Storedal reiste deltakerne videre til Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. Museet har det siste året lagt ned mye arbeid i å sette i stand Middelalderhagen. Nytt av året er at de aller fleste urtene i hagen nå er innlemmet i vårt mobilformidlingstilbud. Ved å skanne QR-koder som er festet på skilt vil publikum motta opplysninger om urtenes nytte og bruk i middelalderen så vel som i dag på sin smarttelefon. Det var gartner Christine Lande som viste gjestene rundt, og det viste seg at de var nesten like interesserte i historie som de var i hageanleggene.

Dagen ble avsluttet med et besøk i den flotte rosehagen på Rød Herregård i Halden. Det er omkring 40 gamle historiske rosesorter som er plantet ut i anlegget på herregården, og når det blomstrer er luften mettet av vellukt.

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top