Konsert med Erik-André Hvidsten på Kongsten Fort

Søndag 4.september kl 17:00 ligger det an til en konsertopplevelse av de helt store på Kongsten Fort i Fredrikstad. En hel konsert og hyllest til Erik Bye, hans sangskatt og tekster er det artisten og skuespilleren Erik-André Hvidsten vil by publikum denne kvelden. Med ham på scenen er Vestbygda Blanda kor og sammen vil de vie denne bautasteinen av en mann full musikalsk oppmerksomhet. Konserten har han kalt «Med Erik-André Hvidsten på Vårherres klinkekule».

Erik-André Hvidsten hyller Erik Bye med konsert 4.september på Kongsten Fort (Foto: Erik Faukland)

Erik-André Hvidsten hyller Erik Bye med konsert 4.september på Kongsten Fort (Foto:Erik Faukland)

Billetter fås kjøpt på nett på Fredrikstad Kino , ved å ringe telefon: 69 30 60 90  eller på Visit Sarpsborg ( turistkontoret ved torget). Du kan også  ringe 69 13 00 70 eller ta turen innom kontoret. Det kan også være muligheter for å kjøpe billetter i inngangen før konsert-start.

MER OM KONSERTEN

Mange har sikkert hørt Anna Lovinda, Skomværsalsen, Vår beste dag,  Blå Salme og Vårherres klinkekule, og lytter man til teksten blir man fasinert av Erik Byes evne til å skape poesi av hverdagslige tekster  – noe som har gjort at hans viser står frem som noen av Norges vakreste sangperler.

Han hadde så mye å komme med, både av livsvisdom, omtanke, skepsis  og ikke minst romslighet. Alle visene og tekstene hans er litt forskjellige og ikke minst bevis på hans evne til å kunne ta det store i livet inn i det  lille livet – og omvendt.

Vestbygda Blanda Kor ledet av dirigent Andrew Boyle skal også være  med denne kvelden, og musikere vil være pianistene Kari Stokke og Tom Rønningsveen.

Dette er et eksternt arrangement, og Østfoldmuseene er ikke ansvarlig for innhold, gjennomføring eller andre forhold ved dette arrangementet.

Hilde Marthinsen

Markedssjef i Østfoldmuseene