skip to Main Content

Nedenunder og hjem: Nordmenn i Australia gjennom 400 år

Foto: Fredrik Larsen Lund

Boka «Nedenunder og hjem: Nordmenn i Australia gjennom 400 år» og forfatteren Fredrik Larsen Lund.

Torsdag 20. november kl. 19 kommer historiker og journalist Fredrik Larsen Lund til Folkenborg museum for å presentere boka «Nedenunder og hjem: Nordmenn i Australia gjennom 400 år».

I boka skriver Fredrik Larsen Lund om ukjente norske utvandrere som valgte å reise sørover da emigranter flest seilte mot vest. Fortellingen om norsk utvandring dreier seg nemlig om mer enn de som søkte lykken i Amerika. En modig minoritet valgte å legge ruten en helt annen vei; til den moderne verdens fjerneste utpost. Få av de som reiste visste nok hva som ventet dem «Down under».

Fredrik Larsen Lund tar for seg historien til nordmenn i Australia, fra oppdagere, gullgravere, sjømenn, kjeltringer, entreprenører og ulykkesfugler til dagens surfende studenter. På Folkenborg får presentasjonen en lokal vri. Her vil forfatteren også fortelle om noen personer fra Eidsberg som utvandret til Australia. Hva reiste de fra? Hvordan ble de mottatt? Og hvordan taklet de en hverdag uendelig langt hjemmefra?

Presentasjonen av boka vil bli holdt med Carl Lumholtz’ bilder fra fotoutstillingen Møter mennesker imellom som bakgrunn. Nordmannen Lumholtz var en av de store oppdagere fra de siste tiår av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, og var den første europeer som bodde sammen med de australske jegere og sankere i den tropiske regnskogen i Queensland. Larsen Lund skriver om Lumholtz i boka, og vil fortelle litt om oppdagerens tid i Australia.

Det blir boksalg og signering.

Velkommen!

Back To Top