skip to Main Content

Fargerik og fabulerende grafikk av Dang Van Ty

Lille danserinne (Dang van Ty)

Lille danserinne (Dang van Ty)

I år er det to sommerutstillinger på Storedal. Frem til 16. juli kunne du se kunstutstilling med skulpturer av Hanne Biædlie og grafikk av Anne Kristine Thorsby. Den neste utstilleren ut på Storedal i sommer,  er den norsk-vietnamesiske kunstneren Dang Van Ty, som skal vise et utvalg av hans fargerike og fabulerende grafikk. Denne utstillingen åpner 25. juli kl 13.00.  

Ballongfest (Dang van Ty)

Ballongfest (Dang van Ty)

Om kunstneren Dang Van Ty
Dang Van Ty ble skadet under Vietnamkrigen og kom til Norge i 1968. Her utdannet han seg på Statens håndverks og kunstindustriskole og Statens Kunst Akademi. Dang Van Ty debuterte på Høstutstilling 1981 og har siden hatt en rekke utstillinger i Norge og utlandet, blant annet i Vietnam.

Han er en fargerik, fabulerende kunstner, med mye varme og humor i motivene. Ofte er det barn og barns verden som skildres. Han er en kjær kunstner med et stort publikum. Han er også innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Oslo By samling og flere kunstforeninger.

Han har dessuten skrevet og illustrert Min barndom i Vietnam (1982) , Hjemreisen ( 1986 ) – og illustrert Djamilja (1986) av Tsjingiz Ajtmatov. Dang Van Ty har vært tegnelærer ved Mosebekkskolen i Oslo og driver nå maleskole i sitt eget atelier på Kampen.  For mer informasjon om han – se  www.dangvanty.no

NB! Dan Van Ty blir  også å treffe under de populære Ridderdagene som i år går av stabelen den 21-23. august på Storedal Kultursenter.  Lørdag 22. august vil han være til stede og fortelle om bildene sine.

Hilde Marthinsen

Markedssjef i Østfoldmuseene

Back To Top