Odd Skullerud og Anne Langsholt Apaydinli på Folkenborg museum

Odd Skullerud

Odd Skullerud er kjent for å skildre det vakre Østfoldlandskapet.

Anne Langsholt Apaydinli flyttet som barn med familien sin fra Norge til USA. Fram til 2001 bodde hun i Illinois. Nå bor hun og ektemannen Odd Skullerud på Onsøy. Hun lager bilder preget av kjærlighet til norske bunader, søljer og mønstre fra gamle veggtepper, satt inn i landskapet som kjennetegner vår del av landet. Bildene har ofte fabulerende uttrykk, med englelignende figurer kledt i fargerike mønstre. Skogen og dyrene er også viktige elementer i Apaydinlis kunst.

Odd Skullerud er kjent for å skildre det vakre Østfoldlandskapet, både kystlandskap og innlandsmotiver. Han maler svaberg og åpent kulturlandskap, så vel som dype skoger med stammer og grener. I maleriene sine legger han stor vekt på abstrakte elementer, form, farge og kontraster.

Skullerud har gjennom mange år samlet på gamle hus. Disse har han satt opp til å bli et vakkert tun der ekteparet bor og har sine atelierer. Det er også her de henter inspirasjon til sine arbeider.

Utstillingen kan ses fra 31. mai til 14. juni.

Åpningstider søndag 31. mai: kl. 12-16
Åpningstider ellers i perioden: søndag til fredag kl. 13-16

Salgsutstilling.

Anne Langsholt Apaydinli

Anne Langsholt Apaydinlis bilder har elementer fra gamle mønstre satt inn i norsk natur.