Papirproduksjon på Moss by- og industrimuseum i vinterferien

Gutter fra Krapfoss skole lager papir, 2005, foto: Trine Gjøsund

Fabrikken Peterson Linerboard, tidligere M. Peterson & Søn, har med sin papirproduksjon satt sitt preg på byen i over hundre år. I forbindelse med temautstillingen Cellulose og papir har museet sin egen lille papirfabrikk der besøkende kan lære å lage håndlaget papir. Papirfabrikken består av en papirmakuleringsmaskin, en vertikalkutter, papirrammer og en hydraulisk presse. I tillegg til papirlagingen kan du se filmen Hvordan lages en pappeske, en film som viser produksjonen av papir og papp på Peterson Linerboard i Moss og Sarpsborg.

Våre faste barneaktiviteter i Mølleutstillingen er også tilgjengelige i disse dagene. Denne utstillingen, som åpnet sommeren 2001, viser glimt fra den stolte mølleindustrien i Moss. Her kan barna prøve seg som møllearbeidere, male mel på håndkverner, prøve mekanisk og pneumatisks korntransport, skli i sekkeslisken og spille møllespill.

Velkommen!

Hege Hauge Tofte