skip to Main Content

Pensjonister med flott «julegave» til Storedal Kultursenter

Storedal 26. november 2014. Foto: Espen Nordenhaug

Storedal 26. november 2014. Foto: Espen Nordenhaug

 

Storedal Kultursenter fikk denne uka en svært overraskende og hyggelig telefon om at vi har fått kr 3 000,- i gave fra Veidekkes pensjonistforening. «Julegaven» kommer godt med og vil gå til nye skilt i Geologirommet i Sansehagen.

Veidekkes pensjonistforening avd. Østfold/ Søndre Akershus fylte 10 år i 2013 og har i dag ca 70 medlemmer som i hovedsak har jobbet i adm., bygg, anlegg og asfalt. Foreningen har jevnlige møter og turer for medlemmene  m/følge.

Istedenfor å dele ut blomster og vin til våre venner – som har «nok» fra før gir vi en pengegave til en institusjon. Nå har styret bestemt at pengene skal bli i fylket – nærmere bestemt Stordal, forteller Kjell Ludvigsen til Østfoldmuseene. Han ser altså ikke bort fra at det kan komme et beløp fra foreningen hvert årene framover! Foreningens leder heter Ragnar Kjellsen og Kjell Gunnar Ludvigsen og er lagets kasserer.

Veidekke (VD)  ble startet i 1936. Stiftelsesmøtet ble avholdt på Larkollen ved Moss. Etter tre år kom Anders Forsberg som  drev i steinindustrien inn på eiersiden. Hovedkontoret ble lagt til Kjølberg Herredgård i Onsøy. Under krigen la VD  ned virksomheten sin. Dette førte til mange store kontrakter i forbindelse med  gjenoppbyggingen av landet etter krigen. VD var en liten eller mellomstor entreprenør med rot i Østfold til første halvdel av 1980 tallet. Da begynte veksten – en kontrollert vekst – mottoet var vi bygger stein på stein. I dag er VD Norsk entreprenørhistorie. Alle store entreprenørselskaper som var med på bygge landet fra forrige århundre og utover er i dag en del av VD. Veidekke har 6 300 ansatte i Skandinavia. Hovedkontoret ligger i Oslo. Konsernsjef er Arne Giske.

Spesielt for Veidekke er de ansattes brede eierengasjement. Til sammen har ansatte en eierandel på rundt 20 prosent. Veidekkes virksomhet omfatter et nettverk av nordisk bygge- og anleggsvirksomhet, rehabilitering, spesialiserte anleggsoppdrag og utvikling av boliger i egen regi i Norge, Sverige og Danmark samt næringsbygg og spesialbygg for offentlig virksomhet. I tillegg kommer asfaltvirksomhet, produksjon av pukk og grus, samt drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier. Veidekker i Østfold jobber over store deler av Østfold og har kontorer på Grålum og på Ås.

Østfoldmuseene – Storedal Kultursenter takker så mye for gaven, og ønsker Veidekkes pensjonistforening avd. Østfold/ Søndre Akershus velkommen på alle våre arenaer i Østfold!

 

 

Hege Hauge Tofte

Avdelingsdirektør Borgarsyssel Museum

Back To Top