skip to Main Content

Gjest i museet

Førstkommende søndag er Halden Arbeiderblads redaktør Hans Petter Kjøge vår gjest i museet i Øvre Magasin.

Redaktør i Halden Arbeiderblad Hans Petter Kjøge er gjest i museet søndag 13. september.

Redaktør i Halden Arbeiderblad Hans Petter Kjøge er gjest i museet søndag 13. september.

Hver andre søndag i måneden frem til Julemarkedet på Fredriksten, arrangerer Halden historiske Samlinger «Gjest i museet». På søndag faller arrangementet sammen med kulturminnedagene 2015. 

Hans Petter Kjøge har valgt seg ut en av de 350 gjenstandene som haldensere har lånt ut til utstillingen «Vi, de privilegerte?» og vil kåsere om denne kl. 12:30 i Øvre magasin. Vi er spent på hvilken gjenstand har valgt seg – og hvorfor!

Vår egen arkivar James Ronald Archer har også tatt imot utfordringen og vil holde et innlegg om en av de minste gjenstandene i utstillingen.

Har du som publikum lyst til å si noe om din favorittgjenstand? Meld i fra til oss på museet!

Temaet for Kulturminnedagene i år er Nabolag – mennesker, kulturminner, historie. Akkurat det samme som temaet i byutstillingen.

Stem på Årets gjenstand!

I tiden frem mot 22. november inviterer vi deg til å avlegge din stemme på den gjenstanden du liker aller best av de totalt 350 utstilte gjenstandene. Slik vil vi til slutt kunne kåre Årets gjenstand i Halden!

Utstillingen finner du i Øvre Magasin på Fredriksten festning. Vi holder åpent klokken 12-16 hver søndag i perioden 6. september til 22. november. Du kan også bla i utstillingskatalogen her og avgi din stemme her.

Besøk også vår utstillingsblogg Halden350.no der du kan lese om arbeidet med utstillingen samt se noen av gjenstandene. Vil du oppleve enda mer lokalhistorie? Vi anbefaler vårt formidlingstilbud på mobiltelefon – Ståsted Halden.

Back To Top