Taternes metalltrådarbeid – en aktivitet i Barnas museumsstafett

Kakepekke, trådarbeid. Foto: Svein Norheim

Halden historiske Samlinger arbeider med et større dokumentasjons- og formidlingsprosjekt om taterne / romanifolket / de reisende i grenseområdet Østfold-Dalsland-Bohuslän. Som en del av Østfoldmuseenes store satsning med Barnas museumsstafett sesongen 2011, har Halden historiske Samlinger engasjert Mariann Grønnerud som er av taterslekt, til en arbeidsstue for ”barn i alle aldre”. Der skal de lære å lage for eksempel lysestaker i metalltråd som er ett av taternes tradisjonelle håndverk.

Mariann Grønnerud på ett av sine mange kurs. foto: Svein Norheim

Mariann er en av de som nå holder i hevd denne kunnskapen og hun holder mange kurs gjennom året nettopp i metalltrådarbeid.

Kom til museene på Fredriksten festning mandag – fredag i ukene 26 og 27 og vær med i Barnas museumsstafett og besøk flere av Østfolds flotte museer!

Mariann arbeider i Øvre magasin, Fredriksten festning

Hege Hauge Tofte