skip to Main Content

«TURIST I EGEN BY»

Turist i egen by kampanje bilde (Østfold Kollektiv.no)

Lørdag 27. juni  (kl 10-16) arrangerer Østfold Kollektivtrafikk kampanjen og eventet «TURIST I EGEN BY» i Sarpsborg og Fredrikstad. Vi er med på kampanjen slik at denne dagen kommer alle som kan vise NEDRE GLOMMA kortet  gratis inn på Borgarsyssel Museum i Sarpsborg og Fredrikstad Museum (Tøihuset) i Gamlebyen! 

På stands i gågata i Fredrikstad og på torget i Sarpsborg deler de (Østfold Kollektivtransport, Visit Fredrikstad&Hvaler og iSarpsborg) ut NEDRE GLOMMA kortet og gir deg mer informasjon om kampanjen som bl.a gir deg gratis buss i 7 dager , gratis inngang på  to av våre museer  mm. under «TURIST I EGEN BY dagen 27. juni.

I tillegg kan du være med på gratis guidet busstur mellom Fredrikstad og Sarpsborg og på bussen er ingen ringere enn historiker Trond Svandal som kan fortelle rikelig om de to byenes historie. Bussene stopper så ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg og ved vannpumpen (inng.) til Gamlebyen i Fredrikstad,  og derfra finner du veien enkelt til Tøihuset (Tøihusgaten 41) og inn på Fredrikstad Museum.

På Borgarsyssel Museum kan du bl.a være med på guidet omvisning kl 13, 14, 15 og 16, besøke Barnas Gård, Middelalderhagen, se elevutstillingen «Med kulturminner i skolesekken mm. Der er også en museumsbutikk og kafé.

I Fredrikstad Museum i Tøihuset kan du  se de temporære utstillingene «Langåpent» og «Topp til tå – Made in Fredrikstad» (om den tidligere tekoindustrien i byen) og den byhistoriske utstillingen i 2. etg.  Der er også et barneaktivitetsområde og en stor museumsbutikk.

Om alt dette ga mersmak, kan du jo dagen etter (søndag, evt onsdag) ta turen ut til Elingaard Herregård i Onsøy og e de nye spennende utstillingene samt være med på dramatisert omvisning kl 14.00. (Åpningstider er  onsdager og søndager kl 12-16)

Avgangtider for guidet bussturer lørdag 27. juni er:

– Sarpsborg (Sarpsborg bussholdeplass – buss klar fra kl 10): Kl 11, 13 og 15 (rute via fv 109)

– Fredrikstad  (Spor 9, Tingretten): Kl 12, 14 og 16 (rute via rv 111)

Vi håper så mange som mulig deltar på «TURIST I EGEN BY» eller i den andre byen og ønsker velkommen på våre museer. (Husk å vise frem NEDRE GLOMMA kortet ved ankomst.)

 

 

 

 

Hilde Marthinsen

Markedssjef i Østfoldmuseene

Back To Top