skip to Main Content

Utstillinglokalene er klare

I formiddag stod det nye utstillingslokalet klart i Øvre Magasin på Fredriksten Festning. Den gamle utstillingen er fjernet, vegger og gulv er skrubbet og nymalt, og rommene er klare til å fylles med nytt innhold!

«Dette er et marsipankakeprosjekt!» sier Steinar Helgesen, leder for den nye driftsavdelingen i Østfoldmuseene. Oppussingen markerer det første store prosjektet til Østfoldmuseenes nye håndverkergruppe. Et vellykket resultat av samarbeid på tvers av ulike avdelinger. Håndverkernes innsats ble behørig feiret med kake med påskriften – «Tusen takk!»

Halden historiske Samlinger takker hjertligst for flott gjennomført prosjekt i Øvre magasin. Morten Bherknes og Rune Mathisen har stått for arbeidene i festningen. Foto Lillian Nyborg, Østfoldmuseene.

Halden historiske Samlinger takker hjertligst for flott gjennomført prosjekt i Øvre magasin. Morten Bjerknes og Rune Mathisen har stått for arbeidene i festningen. Foto Lillian Nyborg, Østfoldmuseene.

Gråmalte vegger og tak skal danne rammen rundt den nye utstillingen. Utstillingen designes av kunstner Ole Dørje Berg, som også er kjent som gallerist på Solli Brug. I første etasje skal ulike temaer fra byens historie presenteres på fargerike stasjoner hvor man også kan fordype seg. En tidslinje fører opp i andre etasje, der et stort bord som løper hele rommets lengde skal fylles med gjenstander.  Dessuten vil det i første etasje fortsatt være mulig å se utstillingen «Tekstiler og interiør fra Haldens empire».

Steinar Helgesen er leder for den nye driftsavdelingen i Østfoldmuseene. Foto Lillian Nyborg, Østfoldmuseene

Steinar Helgesen er leder for den nye driftsavdelingen i Østfoldmuseene. Foto Lillian Nyborg, Østfoldmuseene

En klokke i solid støpejern fra 1870-tallet var den siste gjenstanden etter den gamle byutstillingen. Klokken ble støpt i Sheffield i England og har hengt i Øvre Magasin i over 20 år. Nå skal den få fri, og rommet skal fylles med 350 av haldensernes egne gjenstander. Disse gjenstandene er blitt lånt ut av byens befolkning og andre med en tilknytning til Halden. Sammen forteller de hver sin lille del av Haldens historie.

 

Back To Top