skip to Main Content

Barn og dyr møtes på Folkenborg museum søndag 8. september

Barn og dyr på Folkenborg 8. september 2013 Foto: Ingvild Hasle

Barn og dyr møtes på Folkenborg museum 8. september 2013 Foto: Ingvild Hasle

Den andre søndagen i september er det igjen duket for en tradisjonell familiedag på Folkenborg museum. Arrangementet Barn og dyr har vært avholdt på museet i mange år, men er stadig populært. Formålet med dagen er å la publikum kose seg med rømmegrøt, pølser og vafler, og la særlig de minste få hilse på mange forskjellige dyr.

I år kommer det både hester, kaniner, kalver, sauer, høner, ender og gjess. I tillegg blir det kjøring med hest og vogn,  leieridning med ponnier, og framvisning av kaninhopping ved Askim og omegn Kaninavlsforening. Det er mulighet for å låne museets stylter, eller kaste med hestesko, hoppe i høybingen, eller å spinne sin egen tråd på håndtein. På husmannsplassen blir det brødbaking i den gamle bakerovnen og egen fortellerstund for barna. Museumsbutikken er åpen, og Narvestadbygningen er betjent.

I Gutustua kan du kjøpe vafler stekt på svartovnen, og på tunet kan du lære mer om plantefarging. I museumslåven er alle tre etasjer med utstillinger og landbruksmagasinet i kjelleren åpent for alle.

Museet ønsker små og store hjertelig velkommen til en hyggelig dag på Folkenborg!

Åpent fra kl. 12.00 til kl. 16.00. Billetter selges i tunet eller i butikken av våre hyggelige frivillige hjelpere. Voksne kr 40,- barn 0-16 år gratis.

Nb! Museet tar dessverre ikke betalingskort, husk kontanter.

 

 

Back To Top