Barnas museumsstafett på Fredrikstad Museum

Familien fra Ås legger ut på dagsturer for å besøke museer i Østfold. De har tidligere besøkt både Moss by og industrimuseum og Kanalmuseet på Ørje. Idag kom de til Fredrikstad Museum, og her er litt hva de gjorde hos oss.

Med hver sin museumskoffert hadde Elvira (12) og Olava (9) med seg lommelykt, forstørrelsesglass og annet nødvendig utstyr for å kunne utforske, oppdage og løse oppgaver i utstillingene. Søstrene samarbeidet godt, og systematisk løste de oppgavene en etter en. Dette var deres tredje besøk i Østfoldmuseene, noe som resulterte i tre stempler i museumspasset, og en sprettball til hver av jentene i premie. Etter museumsstafetten var de klare for nye oppgaver, som blant annet rebusoppgaven til museets nye titteskapsutstilling «Dyra i byn». Museumsbesøket ble avsluttet i det historiske verkstedet «Arsenalet», hvor de lagde papirblomster og sydde skinnpunger. De fleste barna som kommer til museet liker å heise seg opp i talja. Søstrene var også begeistret for denne aktiviteten, og heiste seg opp med egen kraft. Elvira og Olava hadde med seg mor og bestefar, som hadde god tid til å se museets utstillinger mens barna var i full aktivitet.

Om de kommer til å ta runden til alle åtte museene som er med i Barnas Museumsstafett tror de ikke, men en tur til Folkenborg står på programmet.