skip to Main Content

Trivelig Smaalensmarken i strålende vær

Ponniridning var veldig populært. Foto: Espen Nordenhaug

Ponniridning var veldig populært. Foto: Espen Nordenhaug

Helgen 14. og 15. juni huset igjen Borgarsyssel Museum Smaalensmarken. Etter en pause i fjor, hvor hele museet var midt i en flytteprosess, var det en glede å kunne tilby sarpingene det tradisjonsrike arrangementet igjen i år.  I strålende solskinn og sommervarme fant til sammen ca 2000 mennesker veien til Borgarsyssel disse to dagene. Små og store så ut til ha det hyggelig. Mang en is, pølse, vaffel og rømmegrøt-tallerken fikk bein å gå på, og barna hadde muligheter til å prøve seg på litt av hvert. Både å bake egen hardangerlefse, spinne seg hoppetau eller lære seg å spikke var blant mulighetene. Mange lekte arkeologer, kastet øks i vikingleiren, eller fikk seg en ridetur med fjordingen og ponnien som var på besøk. Utover dette var det flott underholdning fra scenen, der mange barn og unge, fra Flere farger (Fargespill), Bondeungdomslagets leikarring, Ungdommens kulturmønstring og Kulturskolen deltok.

Svingen torader laget god stemning på torget, og Gammeltraktorens venner laget også godlyder for dem som er interesserte i gamle landbruksmaskiner. Det var utstilling og demonstrasjon av håndverk, bunader og ikke minst utstillingene «Med kulturminner i skolesekken» laget av skolebarn i Sarpsborg og «Byen vår» laget av barnehagebarn.

Borgarsyssel Museum takker alle deltagende i årets Smaalensmarken for deres fine bidrag, og takker samtidig alle publikummere som fant veien til museets port disse to solrike junidagene.

På museet var pulsen fortsatt høy selv om årets største arrangement kom vel i havn, for på søndag 22. juni åpnet museet for sesongen med ny 1814-utstilling i Ferjestan og Barnas museumsstafett for alle barn som har lyst til å finne på noe moro mens de er på museet. Her kan du lese mer om museumsstafetten og 1814-utstillingen.

Under har vi lagt ut et galleri med bilder fra årets Smaalensmarken.

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top