Elingaard Herregård på Hagemessen 2013

Østfoldmuseene -avd.Fredrikstad Museum/ Elingaard Herregård var representert på årets Hagemesse i Lillestrøm. Hele 17 000 besøkende var innom dørene i de 3 dagene messen varte,  fra 12. – 14. april. Og mange var nysgjerrige på herregården ute i Onsøy!

Standen er ferdig rigget og klar for å ta imot 17 000 besøkende (Foto: Elisabeth Mysen)

Elingaard delte stand med svenske Rottneros Park. I 2012 gikk vi inn i et interregionalt samarbeide med denne flotte skulpturparken i Sunne/Värmland. Hensikten med  samarbeidet er å utvikle begge anlegg, samt å få til gode prosjekter i fellesskap. Det første konkrete prosjektet var felles stand på hagemessen. Rottneros hadde sendt Kamilla Borgström Lööv som ambassadør for sin park – og hun var et meget hyggelig bekjentskap. Sammen sto vi i mange timer og snakket varmt om både eget og hverandres anlegg.

Redskap, krukker, blomster, grønne vekster og fontener bugnet det av på messen – og midt oppe i alt dette: vår lille stand. Det var mange som undret seg veldig over hva det egentlig var vi  forsøkte å selge? Selge!Vi tilbyr kulturopplevelser! Vi tilbyr kvalitetstid! Vi tilbyr sågar tidsreiser, intet mindre! Og ja, værsågod; ta et glass med deilig saft fra bærpresseriet. Vi har kafè både på Rottneros og på Elingaard! Kamilla, og vi fra Fredrikstad museum, delte ut brosjyrer og informerte om sommerens aktiviteter:

HVA SKJER PÅ ELINGAARD HERREGÅRD I SOMMER?

• Ny utstilling: Etter alle havekunstens regler
  • Foredrag og musikalsk underholdning
  • Herregårdscafè i borggården
  • Dramatiserte omvisninger
  • Husker du?  Hvert vinter lages det nye husker
  • Vi setter frem hageleker for store og små
  • Koselig herregårdsbutikk

HVA SKJER PÅ ROTTNEROS I SOMMER?

• Fantastiska färger og former, vid våra planteringar med sommerblomster
  • Henny Kortenoeven ställer ut bronsskulpturer
  • Tolv idéträdgårdar
  • Fårahage