skip to Main Content

Er du i slekt med en eidsvollsmann?

Seks av representantene fra Østfold. Øverst fra venstre: Iglerød, Hount, Heiberg, Sørbrøden, Dahl og Wulfsberg. Foto: Stortingsarkivet og Wikimedia Creative Commons

Seks av representantene fra Østfold. Øverst fra venstre: Iglerød, Hount, Heiberg, Sørbrøden, Dahl og Wulfsberg. (Foto: Stortingsarkivet og Wikimedia Creative Commons)

I 1814 utgjorde Riksforsamlingen på Eidsvoll 112 av Østlandets ledende menn. Mellom 10. april og 20. mai i 1814 utformet de Norges grunnlov. I dag har disse mennene over 45.000 etterkommere. Kanskje er du en av dem?

Nå kan undersøke om du er i slekt med en av dem som formet Norges lover i 1814. I oversikten på eidsvoll1814.no finner vi 13 eidsvollsmenn som representerte Østfold. Av disse var ni av dem opprinnelige østfoldinger, mens de resterende var militære representanter forlagt i Østfold da valgene ble gjort.

I forbindelse med Grunnlovsjubileet ville Riksarkivet finne ut hvordan de kunne gjøre slektstreff på nettet mer interessant. De engasjerte frivillige forskere og sidene Eidsvollsmenn.no ble opprettet. Der kan du foreta søk.

Søk i Eidsvollsmennenes etterkommere ->>

 

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top