Grand slam til Bytårnet skole

Thea Hoffmann Rydningen fra Bytårnet skole er årets vinner av designkonkurransen. Foto Hanna K. Sommerstad, Dagsavisen Moss Dagblad.

Prisutdelingen etter vinterens designkonkurranse gikk av stabelen i Moss fredag 13. februar. Elever fra Bytårnet skole gjorde rent bord og stakk av med alle prisene.

Designprosjektet Prisverdig design har blitt en tradisjon i Moss og ble gjennomført for 8. gang denne vinteren. Prisverdig design er et undervisningstilbud som alle 8. klassingene i Moss blir tilbudt gjennom Den Lokale Kulturelle Skolesekken. Elevene blir invitert til et foredrag av designeren Einar Hareide og på museet får de et dypdykk i lokal industridesignhistorie. Det hele rundes av med en designkonkurranse.

Årets designoppgave var å designe en skolesekk. Over 80 bidrag kom inn og juryen fikk en vanskelig jobb. Hareide Design hadde med seg skolesekkprodusenten Beckmann i juryen som skulle kåre tre verdige vinnere.

Tredjepremien gikk til Thilla Sollie, Celine Kåsmoli og Pilar Fernandez Andersen for sekken «New Retro».  Andrepremien til Emilie Norman Hjorth og Tine Sofie Larsson med sekken «Dream pack».

Thea Hoffmann Rydningen ble hedret med førsteprisen for beste design med sekken «Girlflower». De fleste innsendte arbeidene var gruppearbeid men Thea hadde valgt å kjøre solo. Vinneren ble svært fornøyd med førsteplassen. Hun tar design og redesign som valgfag på skolen og ønsker å bli designer av yrke.

Gratulerer!