skip to Main Content

Hyggelig bygdedag på Folkenborg

 Foto: Ingrid Brødholt

Årets bygdedag på Folkenborg. Foto: Ingrid Brødholt

Det var heldigvis stort sett sol under årets bygdedag på Folkenborg museum på søndag. Store og små fikk en innholdsrik dag, med både gammeldagse leiker, dyr i fjøset, ponniridning, kjøring med hest og vogn, minikonsert med Eidsberg bygdekor, kunstutstilling og Ingaled.

Foto Ingrid Brødholt

Representanter fra kommunene Sarpsborg, Rakkestad og Eidsberg, Sarpsborg idrettsråd og selveste Inga fra Varteig. Foto: Ingrid Brødholt

Ingaleden, som går fra Varteig til Folkenborg, ble relansert. Glommaopplevelser og Sarpsborg Idrettsråd har trykket opp nye kart og nymerket stien med skilt og informasjonstavler. Representanter fra kommunene Sarpsborg og Rakkestad og Eidsbergs ordfører Erik Unaas møtte Inga fra Varteig foran Narvestadbygningen. Sammen med daglig leder i Sarpsborg Idrettsråd, Kjell Einar Andersen, erklærte de Ingaleden for nyåpnet.

En sprek gjeng fra Sarpsborg Idrettsråd løp hele Ingaleden på 34 km, mens andre kom gående deler av løypa. Det gikk minibuss fra museet, slik at folk kunne parkere på Folkenborg, ta buss til Eidsberg stasjon og så gå tilbake til museet.

Mange fikk seg en ridetur og en tur med hest og vogn. Sauene i fjøset ble koset og klappet, og kaninene fikk så mye løvetann de klarte å spise.

Både barn og voksne prøvde seg på styltegåing og hesteskokast, og koste seg med is, pølser, vafler og rømmegrøt.

Den flotte kunstutstillingen med Anne Langsholt Apaydinli og Odd Skullerud var populær. Denne utstillingen blir hengende fram til 14. juni.

Det var en hyggelig bygdedag på Folkenborg, og vi som jobber her takker publium og frivillige for en flott dag!

 

 

 

Back To Top