skip to Main Content

Interaktiv vandring i Østfolds 1814-historie

Skjermdump ostfold1814.no

Skjermdump ostfold1814.no

14. januar lanserte vi ostfold1814.no, et interaktivt kart der du kan fordype deg i hendelser, personer, lokaliteter og gjenstander fra Østfold relatert til tiden rundt 1814.

Kartet tar for seg de store og viktige hendelsene som f. eks inngåelsen av Mossekonvensjonen, men du finner også de mindre omtalte hendelsene. Visste du at det finnes en liten veistump på Hvaler som har fått navnet Prinsebakken? Dette angivelig fordi prins Christian Frederik satt seg ned på en trestubbe for å hvile der. Eller at det ble utkjempet et lite slag som kun varte et par timer ved Ingedal i 1814?

Slik bruker du kartet

Temaene er plassert geografisk på kartet med markører. Du navigerer i innholdet ved å zoome eller panorere for deretter å klikke på markørene. Dette gir en forhåndsvisningen som du igjen kan klikke på for å komme til innlegget. Du kan også sortere og filtrere temaer for å vise det temaet du ønsker fra toppmenyen.

I tidslinjen kan du bla deg gjennom de største og viktigste hendelsene i 1814.

Kartet vil fortløpene oppdateres med nytt innhold gjennom jubileumsåret. Her vil du også finne informasjon om arrangementer, utstillinger, foredrag og konserter.

Besøk og utforsk kartet her ->>

Espen Nordenhaug

Ansatt som nettutvikler i Østfoldmuseene

Back To Top