Taternes liggesletter på NRK Museum

NRK Museums reporter, Jan Henrik Ihlebæk, intervjuer Holger Gustavsen og Bjørn Godin Nikolaysen om Reisendekartet og livet på liggeslettene. Her ved Tillekor i Tistedalen. Foto: Bodil Andersson, Østfoldmuseene

NRK Museum ga forrige uke hele programtiden til Østfoldmuseene/Halden historiske Samlinger og Reisendekartet med programmet Taternes liggesletter. Det er fortsatt mulig å lytte til programmet på hjemmesiden til NRK Museum.

I programmet forteller Bjørn Godin Nikolaysen, Landsorganisasjonen for Romanifolket og Holger Gustavsen fra Taternes Landsforeningom minner fra liggesletter og livet på reisefot. De snakker dessuten om jobben med å utvikle Reisendekartet sammen med Østfoldmuseene og Bohusläns museum i Sverige. Sammen med prosjektleder Bodil Andersen reiser vi fra liggesletten Tillekor i Tistedalen til Skojareberget i Ed i Dalsland.

Lenker fra artikkelen:

NRK Museum